Veliki test žarulja: Erfolg LED nadmašio halogene i xenon žarulje

PASSAT Erfolg LED

Duge noći u kombinaciji s čestom maglom traže najbolje od vozača. Baš zato najveću pomoć  očekujemo od svjetala. Koje odabrati i kako si olakšati vožnju?

Dakle, za naš test smo uzeli model automobila koji je serijski stigao s halogenim žaruljama.

Baš te žarulje osvjetljavaju i danas u najvećem broju puteve. Njihova glavna odlika je zasigurno povoljna cijena, dok u rubriku minusa ide njihova trajnost i činjenica da se teško mogu nositi s razinom svjetla koje donose žarulje novije generacije.

Pogledamo li efekt halogenog svjetla na regloskopu, sastavnom elementu svake tehničke stanice, možemo uvidjeti njihovu ispravnost. Prilikom pregleda fokus je na snopu svjetla , te na visini ili nizini svjetla, te se provjerava događa li se moguće zasljepljivanje.

Drugi dio testa pokazao nam je učinkovitost xenon žarulje. Premijerno su se predstavile još 1992., u autoindustriji. Na samom početku u luksuznim vozilima, da bi na kraju konačni uspjeh dugo dokazivale u prilično skupim doplatama. Kasnije su se pojavile u jeftinim izvedbama za naknadnu ugradnju, a takva im je i kvaliteta bila.

Kvaliteta snopa uvelike ovisi o cijeni i proizvođaču, a to dokazuje i naš primjer koji je na regloskopu. Vidljivo snažnijeg efekta svjetlosti u odnosu na halogene žarulje. Bez sumnje, vozačima su u svojoj eri djelovanja otkrile jedno bolje iskustvo i pogled na vožnju u noćnim satima.

Za kraj naše usporedbe, ostavili smo LED žarulje. U ovom slučaju odabrali smo hrvatski, višestruko hvaljeni proizvod – Erfolg LED.

Hladna boja je ono što prvo povezujemo sa svjetlima najnovije tehnologije, koja su postala standard u svijetu novih automobila, te ostavljaju uvjerljivo najbolji efekt vidljivosti. Time zasigurno i sigurnost u prometu dobiva jednu novu razinu.

Zato veseli što standardni far naknadnom ugradnjom može postati dio LED priče.

Erfolg LED zarulje
Erfolg LED žarulje (foto: Driveteam.hr)

Erfolg LED žarulje se kao takve ugrađuju bez ikakve preinake svjetlosnog tijela.

Pogledamo li učinak Erfolg LED žarulja na uređaju, možemo vidjeti potpuno identičan, savršen snop kao u originalnom izdanju halogenih žarulja, uz znatno jaču svjetlost LED žarulje u odnosu na prethodno testirane.  Ovdje definitivno pričamo o žaruljama koje više dolaze do izražaja i stvaraju savršen konačni dojam, kako pri mjerenju tako i u prometu.

Zaboravite na jeftine kineske proizvode i žaljenje drugih na zasljepljivanje. Uz kvalitetnu LED žarulju poput testirane i stručno odrađenu ugradnju, noćne vožnje postaju užitak.

Sigurnost u prometu svima nam mora biti prioritet, uz ispravna svjetla LED tehnologije korak smo bliže ispunjenju misije.