Audi RS 6 u rukama znalca, Ado X Performance opet stvorio limuzinu od 854 KS!

Audi RS ADO X

Tuning priča iz Njemačke s pedigreom našeg čovjeka, fascinantan modela kao što je Audi RS 6 sad je još dojmljiviji…

Audi RS 6, aktualne C8 generacije pojavio se 2019. Svi već dobro znamo priču oko ovog RS modela, dolazi samo i isključivo kao karavan (Avant). Najbrži karavan na svijetu predmet je fascinacije, a Audi Sport odjel najavio je još ekstremniju varijantu, iako smo nedavno upoznali pojačanu Performance (630 KS) varijantu. Nadmetanje s AMG i M odjelom postala je normalna stvar, iako su BMW M5 i Mercedes-AMG E 63 limuzinske linije. No, iz Njemačke tuning kuće Ado X Performance stiže jedan unikat i model koji će idućih mjeseci osvajati internet prostranstva…

Ova tuning kuća još nam je zanimljivija, kada znamo da je vlasnik iste s naših prostora. Prvi put je osvojio svijet s ‘Hulkom‘, zelenim RS 6 (C7), prvim takvim, a sad je isto dobila i aktualna generacija.

Baza limuzinske RS 6-ice bio je 55 TFSI (3.0 litreni sklop), koji je tuning kuća Ado X Performance preobratio u RS 6 Sedan i napravio ga super ekstremnim.

Transformaciju je odradio uz prilagođavanje orginalnog ‘wide body kit’ dodatka, koji inače ‘orginalni’ RS 6 proširuje za 10-ak cm. Zatim je lakirao karoseriju kristalno plavu boju. Unutrašnjost je dobila alkantara detalje i karbonske dodatke.

Audi RS 6 u rukama znalca, Ado X Performance opet stvorio limuzinu od 854 KS! 25

Kruna transformacije je bilo dobivanje 4.0-litarskog V8 srca, koji je prošao Stage 3 friziranje. Rezultat – 854 KS i 1123 Nm okretnog momenta. Ova limuzinska zvijer na vagi teži svega 1.880 kg. Za nešto više od 2,5 sekunde je na 100 km/h, a krajnja brzina ide preko 340 km/h. Jednostavno, Ado je to…