Hrabri dizajn nove BMW serije 4 potpisuje Domagoj Đukec

Domagoj Dukec BMW

Na premijeri nove serije 4 bio je i Domagoj Đukec, malo ljudi zna kako je naš sunarodnjak upravo glavni čovjek BMW dizajnerskog odjela…

Evolucija estetike coupe modela s novim stilskim jezikom marke BMW, mnogima ne sjeda na prvu najbolje. Ovdje je Domagoj Đukec objasnio proces dizajniranja koji je ušao u stvaranje sportske, graciozne i ekskluzivne aure koja krasi BMW seriju 4. Fokus je ovdje bio na samostalnim dizajnerskim značajkama, posebno na velikoj, uspravnoj BMW rešetki, ‘bubrezima’ koji se pružaju prema naprijed na prednjem djelu vozila, te atletski isklesanim blatobranima na stražnjim kotačima, kao i dinamički rastegnutim proporcijama automobila.

Domagoj Dukec BMW
foto: BMW

Ovi elementi stavljaju dobrim djelom rade razliku između upravo predstavljenog modela i BMW serije 3 (G20), a istovremeno mu daju i znatno oštriji karakter od svog prethodnika.

“Novi BMW serije 4 prikazuje proporcije u svom najmodernijem obliku dosad”, naglasio je Đukec, te zaključio “Prednji kraj daje vrlo jasan stav na cesti. Upadljiva, okomita rešetka i ikonična dvostruka prednja svjetla stvaraju podebljan i samouvjeren identitet.”

BMW  heritage

Vjerujemo kako će ovaj automobil, kada se pojavi ipak osvojiti i one najžešće protivnike novog vizualnog identiteta bavarske marke.

BMW  heritage

foto: BMW