Volkswagen ID.3 početkom iduće godine prolazi kroz veliki redizajn

Volkswagen ID

Novi Volkswagen ID.3 će se predstaviti javnosti u proljeće sljedeće godine. S drugom generacijom modela ID.3, Volkswagen nastavlja priču o uspjehu svoje ID. obitelji…

Do danas je globalno isporučeno više od pola milijuna ID. modela na bazi modularne platforme s električnim pogonom (MEB). ID.3 trenutačno silazi s proizvodne trake u Njemačkoj u Zwickau i Dresdenu. Kako bi se zadovoljila velika potražnja kupaca, ovaj potpuno električni automobil od sljedeće će se godine proizvoditi također u glavnoj tvornici u Wolfsburgu.

Volkswagen ID.3 početkom iduće godine prolazi kroz veliki redizajn 25
Foto: Volkswagen

“Novi ID.3 potvrđuje naš zahtjev u pogledu kvalitete, dizajna i održivosti. Dizajn postaje zreliji, a materijali u unutrašnjosti kvalitetniji,” izjavila je Imelda Labbé, članica Uprave odgovorna za prodaju, marketing i postprodaju u Volkswagenu. Mnogobrojni prijedlozi kupaca uzeti su u obzir i implementirani u svrhu poboljšanja proizvoda i obogaćivanja serijske opreme: „Potrebe naših kupaca uvijek su na prvom mjestu. Zato pažljivo slušamo i usklađujemo portfelj naših proizvoda s njihovim zahtjevima,” dodaje Labbé.

Novi ID.3 isporučuje se s najnovijom generacijom software-a. Time se poboljšavaju performanse sustava i omogućuje prijam aktualiziranja Over-the-Air. Serijska oprema također je obogaćena: zaslon s dijagonalom od 12-inča (30,5 centimetara), uklonjiva podnica prtljažnika i središnja konzola s dva držača za napitke sada se ubrajaju u serijsku opremu.

Funkcije kao što su Plug & Charge i inteligentni e-planer rute čine iskustvo punjenja u novom modelu ID.3 još jednostavnijim i praktičnijim. U modelu ID.3, Volkswagen koristi najnoviju generaciju potpuno umreženih sustava potpora. Najbolji primjeri su opcijski raspoloživi “Travel Assist sa zbirnim podacima” i “Park Assist Plus s funkcijom memorije”.

Volkswagen ID.3 početkom iduće godine prolazi kroz veliki redizajn 26
Foto: Volkswagen

Od sredine prosinca 2022. kupci će moći naručiti unaprijed konfigurirane linije opreme Life, Business, Style i Tour, a tada će biti i poznate cijene. Zbog velikog broja narudžbi, očekuje se da će novi ID.3 biti isporučen kupcima od četvrtog kvartala 2023. za trenutne narudžbe.

Foto: Volkswagen