Porsche vjeruje hrvatskoj pameti, u suradnji s Infinum osnovali novu tvrtku za razvoj softvera

b Infinums headquarters in Zagreb

Sjajne vijesti u pogledu domaćeg poduzetništva…

Porsche je opet u Hrvatskoj. Nakon ostvarene suradnje s Rimac automobilima, Nijemci sada ponovno planiraju uz hrvatsku pamet. Infinum, inače vodeća hrvatska tvrtka za dizajn i razvoj softvera, postigla je dogovor s Porsche Digital. Riječ je o podružnici njemačkog proizvođača sportskih automobila Porschea, pokreću novu kompaniju u Hrvatskoj koja će se zvati Porsche Digital Croatia, službeno je potvrđeno jučer na konferenciji za tisak.

Porsche Digital Croatia s radom počinje krajem rujna u Zagrebu i u iduće tri godine planira zaposliti 100 stručnjaka koji će raditi na dizajnu i razvoju softvera, umjetnoj inteligenciji i strojnom učenju, razvijajući proizvode i usluge koji unapređuju digitalni ekosustav, prenosi Lider media.

b Tomislav Car Chief Executive Officer von Infinum
Tomislav Car (foto: Porsche)

Predstavljajući projekt Tomislav Car, glavni izvršni direktor Infinuma naglasio je: Iza nas je 15 godina iskustva u kreiranju digitalnih proizvoda i usluga na velikim projektima i veselimo se prilici da s Porscheom oblikujemo digitalnu budućnost. Tržište automobilske industrije progresivno se prilagođava novim tehnologijama i poslovnim modelima pa će oni koji danas izazivaju promjene dugoročno oblikovati digitalno tržište.

Inženjeri Porsche Digital Croatia će u multidisciplinarnim timovima razvijati široku paletu proizvoda od kojih će neki biti orijentirani na poboljšanje procesa i kvalitete unutar Porschea, odnosno VW grupacije.

b Stefan Zerweck Chief Operating Officer der Porsche Digital
Stefan Zerweck (foto: Porsche)

Glavni čovjek Porsche Digitala, Stefan Zerweck, nije skrivao zadovoljstvo postignutim dogovorom: “Aktivno istražujemo sve mogućnosti digitalizacije i zato nam je potrebna internacionalna mreža u kojoj će timovi dijeliti znanje i inspirirati jedni druge. Otvaranje tvrtke u vlasništvu Infinuma i Porschea strateški je pothvat za širenje globalnog inovacijskog ekosustava, uz Infinum kao snažnog partnera”.