Volkswagen Touareg V8 Last Edition, posljednje zbogom snažnom V8 turbodizelašu

VW Touareg V Last edition

Novi Volkswagen Touareg već je dvije godine na tržištu, a između ostalog, bio je u ponudi sa 4.0 TDI V8 motorom koji će, zbog velikih emisija, morati u penziju…

Premda je aktualni Volkswagen Touareg tek dvije godine na tržištu, njegov moćni 4.0 V8 TDI motor kojeg dijeli s Bentleyevim modelom Bentayga će nakon samo godinu dana morati u prijevremenu mirovinu. Upravo je to odluka Volkswagen čelnika koja će iznenaditi sve ljubitelje moćnog V8 turbodizelaša. Volkswagen se službeno nije oglasio o razlogu povlačenja motora, no vrlo vjerojatno je riječ o velikoj emisiji CO2 plinova.

Na taj je način, da ublaži štetu, proizvođač odlučio predstaviti Touareg Last Edition inačicu koja krije već spomenuti 4.0 TDI V8 motor. Planirana je proizvodnja od svega 400 jedinica, a svi će modeli biti ponuđeni u Njemačkoj za 103.000 eura. Premda razlike u odnosu na klasičnog Touarega V8 gotovo i ne postoje, tu su Last Edition slova na B stupu te crni aluminijski naplaci i retrovizori, a cijelo je vozilo u R Line paketu opreme.

Što se samog motora tiče, raspolaže sa 421 KS i 900 Nm, a omogućava sprint do stotke u svega 4,8 sekundi. Maksimalna brzina iznosi elektronski ograničenih 250 km/h. Također, serijski stiže i zračni ovjes, što će kupce itekako veseliti.