Kia stigla do vrijedne nagrade, TopGear.com je odabrao za ‘proizvođača godine’

kia top gear nagrada

Kia je na podjeli nagrada TopGear.com 2022 proglašena “proizvođačem godine ” čime uspješno završava ovu godinu. To je druga godina zaredom kako je Kia odnijela pobjedu u izboru TopGear.com, jer je protekle godine potpuno novi EV6 pobijedio u kategoriji ‘crossover godine’.

Kia je ove godine u Europi lansirala više modela koji mijenjaju shvaćanje Kije u očima šire javnosti – pogotovo to vrijedi za Sportage pete generacije i potpuno novi Niro koji su Kijini najprodavaniji modeli u Europi. Oba modela ponudila su puno unaprjeđenja u usporedbi s prethodnicima na više područja, uključujući vanjski izgled i dizajn unutrašnjosti, tehnološki napredak i održiva rješenja.

Urednik revije BBC Top Gear Jack Rix komentirao je: “Kijina forma je izuzetna. Usprkos svim preprekama njen uspon ne jenjava. Kia čak postaje sve odvažnija. Najnoviji Sportage je vrhunski obiteljski crossover u odnosu na svoje najbliže konkurente, novi Niro djeluje markantno te nudi hibridnu i električnu izvedbu. Kia EV6 GT nudi izvedbu sa 585 KS s  izuzetnim načinom driftanja.”

Predsjednik Kia Europe Jason Jeong rekao je: “To je bila izuzetna godina za Kiju po pitanju novih modela, prepoznatljivosti brenda i prodaje. Naš tržišni udio u Europi u posljednja dva mjeseca je i dalje stabilan na 5,1% i ovaj uspjeh je posljedica naše nevjerojatne ponude elektrificiranih modela. I u 2023. godini ćemo širiti našu elektrificiranu ponudu i nadamo se kako ćemo još više klijenata oduševiti za prelazak na struju i poduprijeti održivu budućnost za sve.”

Kia sa strategija “Plan S” predstavlja njene održive ciljeve, uključujući 14 potpuno novih električnih modela do 2027. godine. Prvi sljedeći model koji će Kia lansirati iduće godine na europskom tržištu bit će dugo očekivani EV9.

Kia EV9 predstavljat će vrhunac svega što je moguće dostići s električnim terencem. Veliki električni SUV, postavljen na Kijinoj novoj električnoj globalnoj modularnoj platformi (E-GMP) za Kiju označava početak nove ere sofisticirane, visokotehnološke i održive mobilnosti.