Škoda Octavia Pro, češki bestseller spreman za kinesko tržište

Skoda Octavia PRO

Četvrta generacija češkog hit modela, koji se lansira na kinesko tržište, prilagođena je lokalnim kupcima. Upoznajte Octavia Pro izvedbu…

Škoda Octavia je bestseler češkog proizvođača automobila. Kineski kupci kupili su do sada 1,4 milijuna od više od 6,8 milijuna prodanih Octavia.

Skoda Octavia PRO

To je jedan od razloga zašto će kineski kupci sada imati priliku kupiti novu Octavia Pro, koja je prilagođena baš za njih.

Octavia Pro za kinesko tržište je 64 mm duža od klasične europske izvedbe. A sa 2.730 milimetara, međuosovinski razmak je 44 mm duži. Europska inačica ima gomilu prostora, možete zamisliti koliko onda Pro još komocije nudi…

Kinezi su dobili niz pogodnosti i primamljivih stvari. Tako Pro izvedbu krase branici isti onima s izvedbe Octavia RS.

Skoda Octavia PRO

Baš kao i standardna verzija, Octavia Pro je zadržala skladan dizajn. Dinamični izgled automobila poboljšali su detalji poput crnog krova, crnih vanjskih retrovizora i alu naplataka do 18 cola.

U interijeru u prvi plan upada 12-inčni zaslon osjetljiv na dodir, stalno spojen na internet. Kineski će kupci stoga moći u potpunosti iskoristiti razne internetske funkcije, od kojih su neke prilagođene lokalnom tržištu.

Skoda Octavia PRO

Iako standardna europska inačica Octavia dolazi s opcijom dvokrakog upravljača, kineski kupci dobit će sportskiji dizajn s tri kraka. Sve tradicionalne kontrole bit će pri ruci, izvedene u vlastitom kristalnom dizajnu marke.

Novi model pokreće popularni četverocilindrični 1.4 TSI motor koji isporučuje 150 KS i 250 Nm okretnog momenta, te surađuje sa sedam brzinskim DSG mjenjačem.

Sve u svemu, Škoda ponovno ima proizvod za kojim će biti ludnica u Kini…

foto: Škoda