Toyota Tundra dobiva novu generaciju, veliki pick-up ima sve predispozicije za uspjeh

Toyota Tundra

Toyota je dugo najavljivala novu generaciju kamioneta, a sad je stigla i službena potvrda…

Toyota je na američkom tlu kao doma. Osim što je tamošnji stanovnici izrazito poštuju, japanska marka tamo ima čitav niz proizvodnih pogona.

I pored uspješnih rezultata na američkom tlu, Toyota ima dužnika. Prije svega u pick-up segmentu, a znamo kako su Amerikanci baš na tu skupinu vozila pretplaćeni. Baš zato je Tundra u novoj osvajačkoj misiji.

Usporedbe radi, Ford i General Motors godišnje isporuče preko 900.000 kamioneta, dok je RAM ostvario brojku od 700.000 vozila. A gdje je tu Toyota? Pri dnu, sa 109.203 kupca koji je odabralo Tundru. Taj veliki Japanac zapravo i dobre brojke ostvaruje, ako znamo da je premijerno predstavljen 2007., te se klasično za Japance iz godinu u godinu samo osvježavao i prolazio tek kroz sitne estetske dorade.

Bit će zanimljivo pratiti razvoj situacije, Toyota je sad i službeno potvrdila novu generaciju. Nova Tunda stiže kroz nekoliko mjeseci na ceste…

Iako još uvijek ništa od tehnički detalja nije poznato, možemo samo pretpostaviti kako će Toyota ovom velikom modelu podariti značajnu konjicu ispod haube. Neki izvori govore o broji od 415 KS…

Izgled interijera ostaje nepoznat, a za očekivati je dvije izvedbe u ponudi, s duplom kabinom i modelom s dva sjedala….

Foto: Toyota