Senzacionalna vijest, Rimac gotovo sigurno preuzima Bugatti!

Bugatti Chiron Mate RImac

Danas je kao iz vedra neba izašla vijest na rubu senzacije, Bugatti bi mogao biti uskoro mogao biti hrvatskog potpisa…

Kako ovo dobro zvuči, a kada znamo da sve ima i dublju pozadinsku priču, onda je cijela ova priča još senzacionalnija. Rimac Automobili na pragu je preuzimanja Bugattija, ako je suditi prema povjerljivim izvorima Volkswagen grupe. Da ovo nije najobičnije nagađanje, potvrđuje i prenošenje renomiranih Reutersa i Car Magazine portala. Nije tajna da Volkswagen već neko vrijeme planira nova konsolidiranja redova, pogotovo kada su ekskluzivne marke poput Bentleya, Porschea i Bugattija u pitanju.

Iz Bugattija još nisu izašli u javnost s komentarom, ali treba istaknuti kako je ova čuvena marka proteklih godina poslovala pozitivno.

Bugatti Chiron Mate RImac

Kako bi se ostvario ovaj senzacionalni posao onda? Prema neslužbenim informacijama, VW grupa ima plan u kojem bi Rimcu prebacili vlasništvo nad Bugattijem preko Porschea, koji je suvlasnik 15,5% dionica tvrtke iz Svete Nedelje. Plan je, navodno, da će Porsche povećati udio u Rimac Automobilima, a naša će tvrtka u tom poslu dobiti ni manje ni više nego – Bugatti.

Pregovori su se vodili dugo, a posao je blizu realizacije. Uprava VW grupe već prošli tjedan navodno se pozitivno očitovala za ovu trampu, te se samo čeka odobrenje Nadzornog odbora.

Naš Mate Rimac dugo je uspješno skrivao ovaj posao, a otkriveni su u završnoj fazi. No, nije se samo pričalo u Volkswagen grupi o Bugattiju, goruća tema su bili Lamborghini, Bentley, Ducati…

Očito su velike najave Mate Rimac prošli tjedan na konferenciji “Poduzetnički mindset 2020” išle u ovom pravcu. Tada je naš Mate izjavio da priprema veliko iznenađenje, gdje će posao dobiti više od 900 ljudi. A to je tek početak…

Foto: Bugatti