Toyota GR Supra Jarama Racetrack, posebna iz više razloga za 90 najbržih kupaca

Dacia Spring Electric (2021.), buduća najbolja električna investicija

Ovo je posebna izvedba, Toyota GR Supra izvedbe, stiže u limitiranoj izvedbi od samo 90 automobila u Europi. Jedinstvena plava boja Horizon, mat crni kovani alu naplatci od 19“ i crne presvlake Alcantara u kabini s plavim šavovima…

Toyota čini ekskluzivni dodatak svojoj paleti GR Supre uvođenjem nove izvedbe Jarama Racetrack.

Ova izvedba nudi jedinstvene dizajnerske elemente i visoku specifikaciju, nadograđujući temeljnu privlačnosti GR Supre kao sportski automobil u najčišćem obliku. Proizvodnja je ograničena na samo 90 automobila za europske kupce – oslanjajući se na presedan koji su postavile prethodne posebne izvedbe GR Supre, a broj proizlazi iz modelske oznake ovog coupea, A90.

Ovaj novi model kreće u prodaju u Europi u ožujku 2021., a točni datumi početka prodaje po zemljama ovisit će o pojedinom tržištu.

Toyota GR Supra Jarama Racetrack, posebna iz više razloga za 90 najbržih kupaca

Izvedba Jarama Racetrack nosi ime slavne španjolske trkaće staze na kojoj su svjetski mediji prvi put imali priliku voziti GR Supru – uz veliko odobravanje – a s izvornim coupeom dijeli i 3,0-litarski, redni, šesterocilindarski motor s turbopunjačem od 340 KS. Znamenita Toyotina oznaka „GR“ znači da je u razvoj automobila izravno bio uključen Toyota Gazoo Racing.

Vizualno se izdvaja jedinstvenom plavom bojom Horizon, kojoj je nasuprot mat crna površina kovanih alu naplataka od 19“ i vidljive crvene kočne čeljusti. U putničkoj kabini, poseban status ovog automobila je naznačen umetkom od karbonskih vlakana na armaturnoj ploči na kojem se nalazi proizvodni broj, i obrisi trkaće staze Jarama, te logo Toyota GR Supra. Presvlake u unutrašnjosti su izvedene od crne Alcantare s plavim šavovima, a sjedala imaju električno namještanje, imaju memoriju položaja, kao i grijanje.

Sportske performanse i upravljivost su podjednako iznimne kao i na standardnoj GR Supri, zahvaljujući pažljivo uravnoteženom podvozju i idealnom, „zlatnom omjeru“ između širokog traga kotača i kratkog osovinskog razmaka. Nisko težište, lagana i vrlo kruta karoserija i aerodinamički učinkovit oblik, sveukupno daju automobilu okretnost i stabilnosti. Ove kvalitete su optimalno dopunjene funkcionalnostima koje unapređuju performanse, a koje uključuju prilagodljivi, promjenljivi ovjes (s postavkama NORMAL i SPORT), aktivni diferencijal, sportski ugođeno upravljanje i snažnim sportskim kočnicama Brembo s čeljustima s četiri klima na prednjim kotačima i samoventilirajućim diskovima promjera 348 mm.

Turbomotor je združen sa sportskim automatskim mjenjačem s osam brzina koji se odlikuje vrlo brzim mijenjanjem. Uz korištenje sustava za kontrolu pokretanja, ubrzanje 0-100 km/h traje svega 4,3 sekunde. Iskustvo vožnje je dodatno zadivljujuće zahvaljujući najvećem okretnom momentu od 500 Nm u širokom rasponu od 1.600 do 4.500 okr/min.

Toyota GR Supra Jarama Racetrack, posebna iz više razloga za 90 najbržih kupaca

Specifikacija opreme za izvedbu Jarama Racetrack uključuje satelitsku navigaciju s 3D prikazom karte, integraciju pametnog telefona (putem Apple CarPlay i Android Auto), pristup internetskim uslugama kroz Supra Connect te audio sustav s 10 zvučnika. Funkcijama multimedije se upravlja putem TFT dodirnog zaslona od 8,8“ ili (za neke funkcije) glasovnim nalozima.

Paket Supra Safety + donosi sveobuhvatni niz sklopova aktivne sigurnosti, uključujući predsudarnu zaštitu s otkrivanjem pješaka i prepoznavanjem biciklista danju; upozorenje za nenamjerno prestrojavanje sa zakretanjem upravljača, prilagodljivi tempomat s funkcijom stop-and-go; prilagodljiva duga svjetla; prilagodljiva glavna svjetla koja podešavanju osvjetljenje u skladu s kutom zakretanja upravljača, i čitanje prometnih znakova.

foto: Toyota

Erfolg LED žarulje
Toyota GR Supra Jarama Racetrack, posebna iz više razloga za 90 najbržih kupaca

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.