Rabljeni Mini Cooper u savršenom stanju na prodaju, dodatnom kontrolom nećete nasjesti

mini carvertical

Kupnja rabljenog automobila nije tako jednostavna, brojni YouTuberi udruženi s carVertical platforomom staju prevarantima na kraj…

Tržište polovnih automobila puno je prevaranata i nepoštenih preprodavača koji igraju prljavo kako bi zaradili. Igor, YouTuber iz autovloga PetrolHeads, objavio je video u kojem je podijelio svoje iskustvo kupnje rabljenog Mini Coopera S. Iako je cijena automobila bila odlična, poznati vloger ubrzo je otkrio da vozilo skriva mnoge tajne.

Već s prvim pitanjima krenuli su problemi. Kada je Igor tražio broj šasije automobila prije sastanka s prodavačem, prodavač je počeo smišljati svakakve izgovore. Iako je ovo bio prvi znak da nešto ne štima, Igor je odlučio osobno provjeriti vrijedi li Mini svoje cijene.

Prodavač je rekao da je automobil uvezen iz Njemačke preko autokuće, a on ga je kupio tek prošle godine.

„Na prvi je pogled automobil izgledao dobro: sjedala su bila dobro očuvana, a na vratima nije bilo ogrebotina ni neravnina. Sudeći prema unutrašnjosti, kilometraža auta činila se legitimnom”, kaže Igor o svom prvom dojmu.

Međutim, prednji branik i blatobran nisu se savršeno podudarali, što je uzrokovalo trenje prilikom zatvaranja vrata. Također se činilo da su stražnji branik i prtljažnik različitih boja.

Budući da je stanje automobila izazvalo neke sumnje, Igor je pitao može li provjeriti broj šasije automobila, na što je prodavač na kraju pristao. Igor je unio broj šasije vozila na platformu za provjeru povijesti automobila carVertical, što je odmah otkrilo da je Mini Cooper pretrpio ozbiljna oštećenja u prošlosti.

Prema izvješću, šteta koju je pretrpio Mini procijenjena je između 10.000 i 15 000 eura. Fotografije također nisu izgledale dobro – jasno se vidjelo da je prednji dio automobila bio teško oštećen. Prodavač je tvrdio da nije znao ništa o oštećenjima, tvrdeći da je automobil kupio u boljem stanju…

„Prodavač nije bio iznenađen kada je vidio fotografije svog automobila. Vjerojatno zato što zna da će ga ionako prodati. Nadam se da ćemo upozoriti druge kupce rabljenih automobila da budu svjesniji ovih stvari i utjecati na prodavače da budu što iskreniji”, kaže Igor nakon neuspješne kupnje.

Kupci ne bi trebali slijepo vjerovati prodavačima jer rabljeni automobili mogu skrivati mnoge nedostatke. Važno je ne samo temeljito provjeriti unutrašnjost i vanjski izgled automobila, već dobiti i izvješće o povijesti…

Izvor: carVertical