Mercedes-Benz G-klasa po 400.000 put, veliki jubilej kultnog modela

Mercedes-Benz G-klasa po 400.000 put, veliki jubilej kultnog modela

G-klasa proizvodi se od 1979. godine, a sada je ova terenska ikona postigla prekretnicu od 400.000 proizvedenih modela…

Povodom ove obljetnice s proizvodne je trake u Grazu sišao crveni Mercedes-Benz G 400 d. Automobil je usmjeren prema dugogodišnjem kupcu iz Rajne, koji je ljubitelj ovog kockastog klasika iz 1979. i sada ima oko 20 modela. Moto vlasnika? “Ne mogu bez G.”

“Ponosni smo što smo proizveli 400.000 ovih terenskih vozila. Željeli bismo zahvaliti našim vjernim kupcima i obožavateljima, kao i našim zaposlenicima, a da ne spominjemo našeg proizvodnog partnera u Grazu, Magna Steyr. Trenutno potražnja daleko premašuje raspoloživi proizvodni kapacitet “, naglašava dr. Emmerich Schiller, voditelj odjela za terenska vozila i izvršni direktor Mercedes-Benz G GmbH iz Graza/Austrija. “I već pišemo sljedeće poglavlje u ovoj priči o uspjehu, a to je elektrifikacija ove serije, tako da će G imati u budućnost nula emisija, što našu ikonu čini sigurnom u budućnosti.”

Nova generacija G-klase započela je svoju avanturu u vrhunskoj formi u ljeto 2018.

Bilo na cesti ili izvan nje i bez obzira na radne uvjete, terensko vozilo impresionira svojim performansama, vrhunskim sustavima pomoći, izvanrednim upravljanjem i sigurnošću. Istodobno, novi ovjes, programi vožnje DYNAMIC SELECT, “G-način” i tri 100-postotne blokade diferencijala poboljšavaju ne samo udobnost vožnje već i okretnost – na bilo kojoj površini.

Podsjetimo, G-klasa je top model među luksuznim terenskim vozilima. Nije to model osobnog vozila s daleko najdužim proizvodnim ciklusom u povijesti Mercedes-Benza, već i praotac svih SUV modela s ​​trokrakom zvijezdom – zato svi Mercedesovi terenski modeli imaju u svome imenu slovo G .

Ono što je započelo 1972. godine sporazumom o suradnji između tadašnjeg Daimler-Benza AG i Steyr-Daimler-Pucha u austrijskom gradu Grazu, sada je priča prepuna superlativa i značajnih prekretnica. Prvi koncept koji je razvijen već je bio drugačiji. Tim je dizajnirao vozilo koje je impresioniralo vrhunskim terenskim mogućnostima, dok je istovremeno privlačilo kupce kao potpuno opremljeno i sigurno vozilo pogodno za rekreacijske svrhe. Pogon na sve kotače i 100-postotne blokade diferencijala također su od tog vremena dio “G” priče.

U vrijeme lansiranja na tržište, u proljeće 1979. godine, bio je dostupan s izborom od četiri varijante motora koji pokrivaju spektar performansi od 72 KS do 156 KS. Kupci su imali mogućnost kabrioleta s kratkim međuosovinskim razmakom ili modela s kratkim ili dugim međuosovinskim razmakom. 1989. godine vozila serije 463 označila su početak evolucijskog procesa za off-roader koji nije bio samo u koraku s tehničkim napretkom. Bila je to evolucija koja je također donijela stalno proširenu bazu obožavatelja i naglasila svoj karakter kao ekskluzivno vozilo za svaku priliku. I od 1993. godine vozilo službeno dobiva naziv: G-klasa.

25. godišnjica G-klase obilježena je dolaskom na tržište posebnog modela, koji je izbrusio Mercedes-AMG, bio je to G 55 AMG Kompressor. Njegova osmocilindrična pogonska jedinica (350 kW /476 KS, 700 Nm okretnog momenta) robusnom je terenskom vozilu donijela je do sada neviđenu razinu performansi i pokazala ogroman potencijal G-klase.

Ne zaboravimo pri tome ni na ekstremni G 500 4×4² iz 2015. podigao je off-road mogućnosti na još jednu višu razinu.

A od posebnijih inačica izdvajamo i Mercedes-Maybach G 650 Landaulet, kultni “G” ponovno se iznova predstavio 2017. godine u svega 99 primjeraka. G-priča ide dalje, kako je krenulo sada ni brojka od 500.000 više nije tako daleka…

foto: Daimler

Erfolg LED žarulje
Mercedes-Benz G-klasa po 400.000 put, veliki jubilej kultnog modela

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.