Volkswagen u akciji pomoći i zapošljavanja izbjeglica

Volkswagen u akciji pomoći i zapošljavanja izbjeglica

Nijemci velikog srca, osim obrazovanja, nude i mogućnost zaposlenja…

U Wolfsburgu je Frank Witter, član Uprave Grupe za financije i IT i pokretač Volkswagen Grupe za izbjeglice, pozdravio sudionike i polaznike projekta „Trening i perspektiva za izbjeglice“. Sudjelovat će u početnom programu kvalifikacija u Volkswagenu prilagođenom njihovim potrebama, koji uključuje intenzivni tečaj jezika i praktičnu i teorijsku strukovnu pripremu, kao i staž u tvrtki u kojoj se obučavaju.

Program je dio inicijative za pomoć izbjeglicama koju organizira koncern. Preko 5.000 izbjeglica dobilo je podršku usredotočeno na susret, obrazovanje i integraciju radnih mjesta u okviru projekata u Ingolstadtu i Wolfsburgu od 2015.

Volkswagen u akciji pomoći i zapošljavanja izbjeglica

Član uprave Grupe Frank Witter pri tome je naglasio: “Integracija izbjeglica je i ostat će glavni društveni izazov. Svojom posvećenosti, Volkswagen grupa i njezini zaposlenici, te partneri daju važan doprinos ovom zajedničkom izazovu.”

Ariane Kilian, voditeljica Volkswagen grupe za pomoć izbjeglicama, naglasila je: „Kada smo započeli s ovim poslom 2015. godine, prioritet je bio pomoć ljudima. Danas održivo obrazovanje i stručni programi pomažu izbjeglicama da se postepeno integriraju u njemačko društvo i pronađu svoje mjesto u svijetu rada. “U Wolfsburgu, na primjer, desetomjesečni program nudi grupi od 10 do 15 izbjeglica mogućnost da se profesionalno pripreme za osobno i stručno osposobljavanje. Nakon dvomjesečnog intenzivnog tečaja jezika, polaznici trenutno pohađaju osmotjedni tečaj kvalifikacija na Volkswagen akademiji za teoretsku i praktičnu strukovnu pripremu prije završetka šestomjesečnog staža u jednoj od devet regionalnih partnerskih tvrtki. Projekt ih priprema za stručno usavršavanje.

Volkswagen u akciji pomoći i zapošljavanja izbjeglica
Majed Murad, jedan od polaznika Volkswagen projekta za izbjeglice… (foto: Volkswagen)

Pored toga, Volkswagen grupu podržava ‘Regionalna udruga za obuku’ u provedbi programa kontinuiranog jezičnog i kulturnog usavršavanja.

U ime Volkswagenove akademije, voditelj sektora Ralph Linde objasnio je: „Sa našim radionicama za izobrazbu i interkulturalnom obrazovnom kompetencijom imamo najbolje preduvjete za konačne rezultate. Uz tehničke osnove kao što su obrada materijala, elektrotehnika ili informatičke osnove, program uključuje i interdisciplinarne teme kao što su sigurnost rada, strategije učenja i pravni okvir. ”

Do sada je 31 izbjeglica iz 10 zemalja sudjelovala u projektu suradnje u Wolfsburgu. Gotovo svim maturantima posljednje dvije godine naknadno je ponuđen ugovor o stručnom osposobljavanju.

Volkswagen u akciji pomoći i zapošljavanja izbjeglica
S lijeva na desno: Ariane Kilian, Frank Witter, Ralph Linde (voditelj VW akademije) i Gerardo Scarpino,(koordinator za rad vijeća obrazovanja)

Ljudske sudbine su različite, baš zato uvijek treba pomoći. Još jednom sve pohvale za Volkswagen.

Erfolg LED žarulje
Volkswagen u akciji pomoći i zapošljavanja izbjeglica

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.