Audi najavio dolazak 2022. na Dakar!

Audi najavio dolazak 2022. na Dakar!

Četiri prstena gledati ćemo u najekstremnijem reli natjecanju na svijetu…

Audi se suočava s jednim od najvećih izazova u moto sportu. Marka s četiri prstena prvi će se put natjecati na slavnom Dakar Rallyu 2022. godine s inovativnim prototipom.

Koncept alternativnog pogona po prvi puta kombinira električni pogonski sklop s visokonaponskom baterijom i visoko učinkovitim pretvaračem energije.

Cross-country reli izvedba tako i službeno kreće u pripremu za teško natjecanje. 

„Želimo u budućnosti nastaviti demonstrirati slogan marke„ Vorsprung durch Technik “ kroz međunarodne vrhunske moto-sport priče i razvijati inovativne tehnologije za naše cestovne automobile. Najteže reli etape na svijetu savršene su pozornice za ovo.” dodao je Markus Duesmann, jedan od čelnih ljudi u razvoju tehnologija marke Audi.

Nakon mnogih međunarodnih uspjeha u širokom rasponu kategorija, Audi se tako vraća rallyju, koji je označio početak uspješne povijesti marke u automobilskom sportu. Od 1981. Audi quattro obilježio je reli. Danas je stalni pogon na sva četiri kotača standard, ne samo za rally automobile.

Erfolg LED žarulje
Audi najavio dolazak 2022. na Dakar!

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.