Nijemci gube bitku, po Autobahnu uskoro samo 130 km/h!

DT autobahn

Socijaldemokrati (SPD) u prvi plan gura zaštitu okoliša, kao i sigurnost svih u tranzitu…

Dugo se priča o tome, ali konkretnih pomaka nije bilo. Na sreću ljubitelja vožnje i onih koji imaju s čime potegnuti. No, takvi bi se mogli naglo razočarati…Kako prenosi Revija HAK, rasprava o ograničenju brzine na njemačkim autocestama nikako da napusti javni prostor u toj državi. Prvo su brzinu htjeli regulirati policajci, pa stranka Zeleni, koja nije dio vladajuće koalicije, a sad su se javili Socijaldemokrati (SPD), koji u koaliciji s Demokršćanima (CDU/CSU) drže sve poluge državne vlasti. Oni žele uvesti ograničenje na njemačkim autocestama na onim dijelovima na kojima ih sad nema. Brzina bi bila ograničena na 130 km/h.

U SPD-u kažu da je ograničenje dobro zbog zaštite klime, sigurnosti, a štiti i živce umjerenijih vozača, koji neće morati panično pogledavati retrovizore približava li im se iza leđa netko s 250 km/h. S druge strane, ‘ljubitelji brzine’ CDU/CSU zasad misle da korekcije nisu potrebne i da je dovoljno da sve ostane kako je bilo. Na trećini mreže sad su ograničenja od 130 km/h, a na dvije trećine nema ograničenja.

Udruga osiguravatelja, pak, tvrdi da je potrebno provesti praktičan test kako bi se utvrdilo kako bi ograničenja brzine djelovala na sigurnost prometa. Ova priča mogla bi imati još puno obrata…

Foto: DriveTeam.hr