PREMIJERA: Novi Renault Captur opet zrači atraktivnošću i mnogim talentima

PREMIJERA: Novi Renault Captur opet zrači atraktivnošću i mnogim talentima 25
Foto: Renault

Captur oduvijek krasi slogan “voiture à vivre” (auto za život). Ima smisla…

Danas je predstavljen novi Renault Captur. Svestran je i multitalentiran, kompaktan izvana (4,23 m) i prostran iznutra, modularan za prilagodbu korisnicima, jednako kao kod kuće u gradu ili izvan mreže. Kupci cijene i dobivaju opet visoki položaj sjedenja, koji omogućuje lak pristup vozilu i dobru preglednost ceste. Sve te kvalitete objašnjavaju uspjeh automobila koji je prodan u više od dva milijuna primjeraka u 90 zemalja diljem svijeta od lansiranja prije deset godina.

PREMIJERA: Novi Renault Captur opet zrači atraktivnošću i mnogim talentima 26
Foto: Renault

Novi Captur usvaja novi dizajnerski jezik koji je pokrenuo Gilles Vidal, Renaultov voditelj dizajna. Igrajući na kartu agresivnijih linija i preciznih detalja, novi jezik stvara stilskiji i dinamičniji učinak. Sa svojim novim prednjim dijelom, Novi Captur dobiva vrhunski izgled.

Novi Renault Captur nastavit će postavljati standarde u urbanim SUV vozilima, tržištu koje čini polovicu ukupne prodaje u B-segmentu, koji sam čini 30% ukupnog tržišta. Novi Captur zadržava svoju svestranost, dvobojne boje karoserije i izdašan unutarnji prostor, zajedno s nizom genijalne opreme visoke tehnologije. Uz ove kvalitete, koje su sve dio njegove DNK, Captur nove generacije dobiva niz novih značajki. Izražajniji iznutra i izvana, stil donosi jedinstvenu notu elegancije i sportskog duha s novom završnom obradom Esprit Alpine. Kabina je predstavljena novim presvlakama i novim opcijama zaslona na kontrolnoj ploči. Dostupan ovisno o verziji, multimedijski sustav OpenR Link s ugrađenim Googleom pruža najbolje u ugrađenoj tehnologiji s Android Automotive 12, prvim u svijetu u B segmentu. Potpuno nova elektronička arhitektura podiže sigurnost na novu razinu, s nizom najnovije generacije pomoći u vožnji uključujući funkciju predvidljive hibridne vožnje i Active Driver Assist, za razinu 2 autonomne vožnje.

PREMIJERA: Novi Renault Captur opet zrači atraktivnošću i mnogim talentima 27
Foto: Renault

Ovisno o zemlji prodaje, novi Renault Captur bit će dostupan s nizom od pet motora, uključujući opciju potpunog hibrida E-Tech od 145 KS, koju je već odabralo preko 41% kupaca u Francuskoj. Za veći užitak u vožnji i dinamičniju vožnju, vozni je učinak revidiran, a servo upravljač ponovno kalibriran. Ovisno o verziji, sustav Extended Grip optimizira trakciju u svim uvjetima vožnje.

Proizvodi se i dalje u tvornici u Valladolidu, novi Renault Captur bit će dostupan u Europi od travnja 2024.

PREMIJERA: Novi Renault Captur opet zrači atraktivnošću i mnogim talentima 28
Foto: Renault

“Prije više od 10 godina, Renault je raskinuo s kodeksima B segmenta ulivši Capturu DNK “voiture à vivre” (auto za život). Ova vizija je utjelovljena maksimalnom udobnošću: visokim položajem za vozača , udoban interijer koji se može prilagoditi životu vozača i putnika, a da pritom ostane kompaktan: Nadovezujući se na svoj uspjeh, s više od 2 milijuna prodanih vozila, Captur se i dalje izdvaja iz gomile još više u skladu s vremenom, s novim dizajnom, potpuno hibridnim motorom E-Tech i OpenR Linkom s integriranim Googleom. Sve su to korisne tehnologije, a naši ih korisnici hvale.” govori Fabrice Cambolive, izvršni direktor marke Renault.

“Dok je zadržao prednosti koje su ga do sada učinile uspješnim, Novi Captur ističe svoju osobnost novim i dinamičnijim proporcijama. Potpuno transformirani, vodoravni prednji dio prije svega, dajući mu snažan stilski identitet.” opisala je Captur Paula Fabregat, direktorica dizajnerskih projekata francuske marke.