Nova Mercedes-Benz G-klasa, facelift u suptilnom izdanju

Nova Mercedes-Benz G-klasa, facelift u suptilnom izdanju 25
Foto: Mercedes-Benz

Potpuno nova Mercedes-Benz G-klasa nastavlja uspješnu priču serije modela koja je osnovana 1979. Ikona terenske vožnje i dalje se oslanja na isprobanu i testiranu konstrukciju, tri mehaničke blokade diferencijala i LOW RANGE off-road redukciju, kao i krutu stražnju osovinu i neovisni prednji ovjes.

Redizajnirana off-road kontrolna jedinica, novi Offroad cockpit i “prozirni poklopac motora” donose novo digitalno terensko iskustvo.

Nova Mercedes-Benz G-klasa, facelift u suptilnom izdanju 26
Foto: Mercedes-Benz

Zahvaljujući elektrifikaciji, novi modeli nude poboljšani odziv izvan ceste i veću udobnost na asfaltiranim cestama. Blagi hibridi s integriranim starter-generatorom (ISG) i ugrađenim električnim sustavom od 48 volti također impresioniraju povećanom izvedbom i smanjenom potrošnjom goriva.

Uz MBUX (Mercedes-Benz User Experience) informacijsko-zabavni sustav i 12,3″ zaslon za vozača i medije s upravljanjem na dodir, nova G-klasa nudi još bolju povezanost putnika s tehnologoijama.

Nova Mercedes-Benz G-klasa, facelift u suptilnom izdanju 27
Foto: Mercedes-Benz

Koje su glavne promjene? To su suptilno modificirana vanjština s novom rešetkom hladnjaka koja sadrži četiri umjesto prethodna tri horizontalna otvora i redizajnirani odbojnici sprijeda i straga.

Nova obloga A-stupa, rub spojlera na rubu krova i novi izolacijski materijali pridonose poboljšanoj aerodinamici i većoj akustičnoj udobnosti.

Nova Mercedes-Benz G-klasa, facelift u suptilnom izdanju 28
Foto: Mercedes-Benz

Nova G-klasa ponovno će ponudit brojne pogonske opcije. Dizelska varijanta je G 450 d s 367 KS (+20 KS) iz trolitrenog sklopa. Dok će benzinske varijante zastupati G 500 (449 KS + 20 KS) i naravno G 63 (585 KS + 20 KS).

Prošlo ljeto u Emil Frey Auto centru smo zatekli jednu zanimljivu izvedbu G-klase…

Osvježena G-klasa s isporukama kreće već tijekom sredine ljeta…