Ford E-Transit najavljuje novo normalno u prijevozničkom svijetu

Ford e Transit

Ford je na digitalnoj premijeri predstavio E-Transit – potpuno električnu verziju najprodavanijeg teretnog kombija na svijetu…

Ford, svjetski lider u proizvodnji teretnih kombija, na digitalnoj premijeri sredinom studenog 2020. godine, predstavio je novi E-Transit kombi, pametni radni stroj, koji će kupcima ponuditi poboljšanu produktivnost omogućenu s u potpunosti električnim pogonskim sklopom, softverskim rješenjima, uslugama i Pro Power mogućnostima u vozilu.

“Ford je lider na tržištu gospodarskih vozila u Sjevernoj Americi i Europi, tako da je prijelaz flotnih voznih parkova na nultu emisiju, posebno za brzorastući segment isporuka “posljednje milje”, presudan za postizanje našeg cilja –  ugljične neutralnosti do 2050. godine”, rekao je Jim Farley, Fordov predsjednik i izvršni direktor. “Ford je spreman biti lider na tržištu što je započeo nagrađivanim modelima Transit Custom Plug-In Hybrid i EcoBlue Hybrid. To je dobro za planet i velika prednost za kupce zbog nižih operativnih troškova i novih povezanih tehnologijama koje će pomoći njihovom poslovanju.”

Ford E Transit

Novi E-Transit podržava Fordova snažna mreža od preko 1.800 globalnih distributera gospodarskih vozila – uključujući i njegovu europsku mrežu Transit centara s 1.000 članova – za jednostavnu prodaju i servis. E-Transit također ima koristi od Fordove suradnje sa stotinama tvrtki koje se bave naknadnim ugradnjama i doradama vozila širom svijeta, koje nude kompatibilne nosače, kutije i druge dodatke na Transitima na dizelski pogon.

Ford E-Transit nudi kapacitet baterije od 67 kWh, što je i više nego dovoljno za doseg od oko 350 kilometara. Upravo će ta činjenica biti odličan razlog zašto E-Transit pripada urbanom okruženju, poglavito u gradovima gdje su već uvedene restrikcije na motore s unutarnjim izgaranjem.

Ford e Transit

Interijer nudi SYNC 4 infotainment sustav veličine 12 inča, a zbog lakog korištenja i preglednosti, ali i glasovnih komanda, svidjet će se baš svakom vozaču. Tu su i SYNC bežićna ažuriranja navigacijskog sustava i softwarea sustava. Naravno, za kraj priče, tu je Apple CarPlay i Android Auto povezivost.

Ford e Transit

Uz to, E-Transit sadrži niz dostupnih tehnologija pomoći vozaču razvijenih kako bi pomogle flotnim kupcima smanjiti štete po osnovu osiguranja vozača. Uključuju Sustav pomoći u sprečavanju sudara (Pre-Collision Assist), Sustav upozorenja o vozilu u mrtvom kutu (Blind Spot Information System) sa Sustavom upozorenja i asistencije pri promjeni prometnog traka (Lane Change Warning & Aid) i kameru od 360 stupnjeva sa sustavom asistencije kočenja pri vožnji unazad. Uz inteligentni prilagodljivi tempomat, ove značajke mogu pomoći u održavanju sigurnosnih standarda voznog parka i smanjiti rizik od nesreća.

Ford e Transit

Novi E-Transit na domaće tržište bit će dostupan u proljeće 2022., a cijene će biti objavljene naknadno…

foto: Ford