Hyundai Santa Cruz, Tucson u pick-up formi stiže već na ljeto, ali ne i u Europu

Hyudnai Santa Cruz

Hyundai je za američko tržište predstavio dugo očekivano sportsko avanturističko vozilo, pick-up Santa Cruz…

Santa Cruz kombinira svojstva SUV modela zapakirana u formatu kamioneta. Santa Cruz može se pohvaliti hrabrim, ali sofisticiranim dizajnom, moćnim i učinkovitim opcijama pogonskog sklopa, vrhunskom povezivošću i vrlo okretnom platformom s pogonom na sve kotače koja je podjednako uvjerljiva u urbanim sredinama i okruženjima usmjerenim na avanture.

Santa Cruz Sport Adventure Vehicle s proizvodnjom kreće u Montgomeryju, u Alabami, tijekom lipnja, a bit će dostupan u prodaji već krajem ljeta. Dodavanje Santa Cruza u proizvodni pogon HMMA znači otvaranje novih 1.200 radnih mjesta u američkom gospodarstvu.

HYUNDAI SANTA CRUZ

“Santa Cruz, svojim hrabrim stilom, otvara čitav novi pogled na segment, kako za Hyundai, tako i za industriju u cjelini. Fleksibilnost s otvorenim tovarnim prostorom, zajedno sa zaštitom zatvorene kabine, udovoljava promjenjivim svakodnevnim potrebama kupaca orijentiranih na avanturu, dok snažni i učinkoviti motori i izvrsna upravljivost osiguravaju zadovoljstvo vožnje u urbanim ili terenskim okruženjima. Naši će se kupci zapitati kako su se snašli prije nego što su ga posjedovali ”, hrabar je u izjavama Jose Munoz, predsjednik i izvršni direktor Hyundai Motor North America.

Zašto Santa Cruz?
Santa Cruz razvijen je da bi bio vrhunsko sportsko avanturističko vozilo, potvrđeno je kao pametan potez u Hyundaijevom ranom istraživanju potrošača. Istraživanje je otkrilo kako je veliki broj onih koji žive u urbanim sredinama, a čiji životni stil uključuje potrebu bijega u avanture svih vrsta tijekom vikenda. Mnogi od tih kupaca nose različitu opremu i stoga je ova forma tovarnog prostora dobrodošla.

HYUNDAI SANTA CRUZ

U profilu, Santa Cruz signalizira sportski, ali sposoban duh. Veliki aluminijski naplatci od 20 cola s višestrukim, trokutastim dizajnom okruženi su lukovima kotača sličnim oklopu, naglašavajući terensku sposobnost.

Interijer Santa Cruza izražava sofisticiran i profinjen izgled, nalik onom kakav smo upoznali na Tucsonu. Kontrastni robusni, ali rafinirani motiv odgovara odvažnosti eksterijera, ponoseći se tehničkim ambijentom koji privlači one koji cijene naprednu tehnologiju.

HYUNDAI SANTA CRUZ

Tako u interijeru dominira središnji infotainment od 10″, dok za akustiku brine Bose zvučnici.

Što je Hyundai od motora pripremio za ovaj pick-up?
Santa Cruz nudi dva snažna, fleksibilna i učinkovita pogonska sklopa. Standardni pogonski sklop je redni četverocilindrični motor s izravnim ubrizgavanjem i procijenjenih 190 KS, dok će snažniji brojati oko 275 KS iz 2.5 litre obujma. Za prijenos će se brinuti 8-stupanjski DCT automatik.

HYUNDAI SANTA CRUZ

Napredni HTRAC AWD pogonski sustav i mogućnost vuče. Oba motora dolaze uz navedeni sustav, za potpuno povjerenje u traganju za avanturama svih vrsta. Garantirat će dodatni mir u vožnji.

Za sad nema informacija, hoće li Santa Cruz dolaziti na EU tržište.

Foto: Hyundai