Hyundai Santa Cruz, Tucson u pick-up formi stiže već na ljeto, ali ne i u Europu

Hyudnai Santa Cruz

Hyundai je za američko tržište predstavio dugo očekivano sportsko avanturističko vozilo, pick-up Santa Cruz…

Santa Cruz kombinira svojstva SUV modela zapakirana u formatu kamioneta. Santa Cruz može se pohvaliti hrabrim, ali sofisticiranim dizajnom, moćnim i učinkovitim opcijama pogonskog sklopa, vrhunskom povezivošću i vrlo okretnom platformom s pogonom na sve kotače koja je podjednako uvjerljiva u urbanim sredinama i okruženjima usmjerenim na avanture.

Santa Cruz Sport Adventure Vehicle s proizvodnjom kreće u Montgomeryju, u Alabami, tijekom lipnja, a bit će dostupan u prodaji već krajem ljeta. Dodavanje Santa Cruza u proizvodni pogon HMMA znači otvaranje novih 1.200 radnih mjesta u američkom gospodarstvu.

“Santa Cruz, svojim hrabrim stilom, otvara čitav novi pogled na segment, kako za Hyundai, tako i za industriju u cjelini. Fleksibilnost s otvorenim tovarnim prostorom, zajedno sa zaštitom zatvorene kabine, udovoljava promjenjivim svakodnevnim potrebama kupaca orijentiranih na avanturu, dok snažni i učinkoviti motori i izvrsna upravljivost osiguravaju zadovoljstvo vožnje u urbanim ili terenskim okruženjima. Naši će se kupci zapitati kako su se snašli prije nego što su ga posjedovali ”, hrabar je u izjavama Jose Munoz, predsjednik i izvršni direktor Hyundai Motor North America.

Zašto Santa Cruz?
Santa Cruz razvijen je da bi bio vrhunsko sportsko avanturističko vozilo, potvrđeno je kao pametan potez u Hyundaijevom ranom istraživanju potrošača. Istraživanje je otkrilo kako je veliki broj onih koji žive u urbanim sredinama, a čiji životni stil uključuje potrebu bijega u avanture svih vrsta tijekom vikenda. Mnogi od tih kupaca nose različitu opremu i stoga je ova forma tovarnog prostora dobrodošla.

U profilu, Santa Cruz signalizira sportski, ali sposoban duh. Veliki aluminijski naplatci od 20 cola s višestrukim, trokutastim dizajnom okruženi su lukovima kotača sličnim oklopu, naglašavajući terensku sposobnost.

Interijer Santa Cruza izražava sofisticiran i profinjen izgled, nalik onom kakav smo upoznali na Tucsonu. Kontrastni robusni, ali rafinirani motiv odgovara odvažnosti eksterijera, ponoseći se tehničkim ambijentom koji privlači one koji cijene naprednu tehnologiju.

Tako u interijeru dominira središnji infotainment od 10″, dok za akustiku brine Bose zvučnici.

Što je Hyundai od motora pripremio za ovaj pick-up?
Santa Cruz nudi dva snažna, fleksibilna i učinkovita pogonska sklopa. Standardni pogonski sklop je redni četverocilindrični motor s izravnim ubrizgavanjem i procijenjenih 190 KS, dok će snažniji brojati oko 275 KS iz 2.5 litre obujma. Za prijenos će se brinuti 8-stupanjski DCT automatik.

Napredni HTRAC AWD pogonski sustav i mogućnost vuče. Oba motora dolaze uz navedeni sustav, za potpuno povjerenje u traganju za avanturama svih vrsta. Garantirat će dodatni mir u vožnji.

Za sad nema informacija, hoće li Santa Cruz dolaziti na EU tržište.

Foto: Hyundai