Nissan GT-R NISMO, kultni model dobiva novo izdanje, jer detalji su bitni

Nissan GT R Nismo

Nissan je predstavio najnoviju verziju Nissan GT-R NISMO, izvedbu koju planira lansirati u Japanu tek u listopadu…

Nismo je opet u akciji. Već na prvu je vidljivo kako će kupci na izbor imati novu boju karoseriji – NISMO Stealth Grey (sivu). Nijansa nadahnuta stazama, odnosno bojom asfalta na kojima je ovaj model postavljao rekorde. Također se hvali s još više karbonskih detalja na sebi.

Nissan GT R Nismo

Ovo najnovije ekskluzivno izdanje ima i nove 20-colne kotače Rays s naglašenim crvenim rubom. Po prvi put novi Nissanov logotip predstavljen na Nissan Ariyi krasi stražnji poklopac prtljažnika i poklopce središnjeg dijela kotača. Iza kojih se naziru velike Brembo čeljusti i karbonsko keramički diskovi, najveći ikad ugrađeni na neki japanski automobil, s 410 mm sprijeda i 390 mm straga.

GT-R NISMO ostaje Nissanov automobil s vrhunskim performansama, nudeći provjerenu tehnologiju i uzbudljivo iskustvo vožnje. GT-R NISMO vozi u pratnji 3,8-litrenog twin turbo V6 motora s GT3 turbo punjačima, koji se isporučuju trkaćim automobilima. Sve to na kraju rezultira s okruglih 600 KS.

Nissan GT R Nismo

Svaki motor ručno izrađuje vlastiti takumi tehničar. Tablica s certifikatom na motoru također je u ekskluzivnoj boji.

Nissan GT R Nismo

“GT-R NISMO uvijek teži vrhunskom užitku u vožnji”, rekao je Hiroshi Tamura, glavni specijalist za proizvode GT-R. “Primjenjujemo holistički pristup, tražeći precizne performanse kroz preciznu ravnotežu dijelova motora i težinu brijanja, te postupno razvijamo izgled GT-R modela kako bismo našim kupcima pružili konačnu ravnotežu snage, performansi i uzbuđenja.”

Nissan je postigao još jedno partnerstvo. U suradnji s McDonald’s-om iz Japana, minijaturni automobil-igračka Nissan GT-R NISMO bit će dostupan u “Tomica Happy Set”, popularnom McDonald’s obroku za djecu. Da bi to promovirali, danas su Nissan i McDonald’s održali zajednički događaj u Nissanovom sjedištu u Yokohami.

Nissan GT R Nismo

Happy Set bit će u prodaji ograničeno vrijeme u Japanu, počevši od 30. travnja.

Foto: Nissan