Mercedes-Benz Concept CLA Class, ovo nas čeka od Nijemaca!

Mercedes-Benz Concept CLA Class, ovo nas čeka od Nijemaca! 25
Foto: Mercedes-Benz

Na IAA Mobility 2023 u Münchenu je jako zanimljivo. Europljani briljiraju, pa tako i Mercedes-Benz Concept CLA Class…

Novi konceptni CLA donosi uvid u proizvodnju nadolazećih modela vozila. Na pragu novog električnog i digitalnog doba, ovo predstavlja viziju tvrtke da podigne ovu važnu klasu vozila, na temelju strategije dugoročnog portfelja. Dizajnirana na nadolazećoj platformi Mercedes‑Benz Modular Architecture (MMA), vanjska estetika konceptne CLA klase predstavlja ikonski dizajn i dinamičke performanse. U međuvremenu, njegova unutrašnjost usmjerena je na korisničko iskustvo uz izniman komfor i praktičnost za električnu i digitalnu budućnost.

Mercedes-Benz Concept CLA Class, ovo nas čeka od Nijemaca! 26
Foto: Mercedes-Benz

“Koncept CLA Class je preteča potpuno novog potpuno električnog segmenta početnih vozila u Mercedes-Benzu. Asortiman će se sastojati od ukupno četiri nova modela – coupé s četvero vrata, shooting brake i dva zadivljujuća SUV-a – svaki sa značajno unapređenom sadržajnošću proizvoda. Nova obitelj modela nadahnuta je generacijom kupaca automobila koji žele onaj nepogrešivi Mercedes-Benz osjećaj, s više značajki, još većom udobnošću i sigurnošću te najnaprednijom tehnologijom. Oni također traže održiv izbor koji je korak iznad ostalih. Ovaj “Hypermiler” električnog doba, s dometom od više od 750 kilometara prema WLTP1 i potrošnjom energije od samo 12 kWh/100 km.

Mercedes-Benz Concept CLA Class, ovo nas čeka od Nijemaca! 27
Foto: Mercedes-Benz

Temeljen na MMA platformi, pruža uvid u prvu cjelovitu obitelj Mercedes-Benz električnih automobila razvijenih od nule kako bi se naš Ambition 2039 stavio na cestu, pri čemu nam je cilj postići neto ugljičnu neutralnost duž cijelog lanca vrijednosti u našoj floti nova vozila u 2039.” riječi su Ola Källenius, predsjednika Upravnog odbora Mercedes-Benz Grupe.