Ferrari SF 90 začinjen na Novitec način, krajnji rezultat 1109 KS!

Novitec Ferrari SF

Hibridni pogon s četverolitrenim V8 motorom i tri elektromotora čine Ferrari SF90 Stradale samim po sebi dojmljivim, a Novitec ga je dodatno začinio… 

Novitec je opet zasukao rukave. Njemačka tuning kuća i vodeći stručnjaci za usavršavanje sportskih automobila iz Maranella, u ruke je uzela – Ferrari SF90. Njihovo usavrašavanje kretalo se u svim smjerovima. To naravno također uključuje povećanje performansi za turbo motor s osam cilindara. Modificirane kontrole motora i ispušni sustav visokih performansi s metalnim katalizatorima donose povećanje snage za 80 kW/109 KS. U kombinaciji s električnim pogonom, to rezultira izlaznom snagom sustava od (816 kW) 1.109 KS. Uz ovoliku snagu, dvosjed s pogonom na sve kotače katapultira se od nula do 100 km/h za samo 2,4 sekunde i postiže 200 km/h za svega 6,3 sekunde. Najveća brzina raste na preko 340 km/h.

Ferrari SF 90 začinjen na Novitec način, krajnji rezultat 1109 KS! 25

Aerodinamička učinkovitost i uzbudljiv trkaći izgled posebno su istaknute komponentama karoserije od ugljika koje su razvili dizajneri Noviteca za SF90 Stradale. Još jedna posebnost njemačkog automobilskog tunera su prilagođeni kotači kao što su 21-inčni hi-tech kovani naplatci razvijeni u suradnji s američkim proizvođačem Vossenom (naprijed 255/30 ZR 21, straga 325/25 ZR 21). Sportske opruge i ekskluzivni dizajn interijera također je pokriven od strane Nijemaca.

Ferrari SF 90 začinjen na Novitec način, krajnji rezultat 1109 KS! 26

Inženjeri zaduženi za motore u Novitecu desetljećima su se specijalizirali za stvaranje još snažnijih motora visokih performansi. Također su briljantno izvršili svoju misiju na četverolitrenom, twin-turbo V8 motoru s unutarnjim izgaranjem hibridnog pogonskog sustava SF90 Stradale. U tu su svrhu dva plug-and-play upravljačka modula Novitec N-TRONIC prilagođena elektronici motora. Oni opskrbljuju kontrole motora s reprogramiranim mapama za ubrizgavanje i paljenje, te podižu elektroničko ograničenje tlaka prednabijanja. Kako bi motor s unutarnjim izgaranjem mogao slobodnije disati i generirao još sportskiju notu ispušnih plinova, a konačni zvuk je po ukusu svakog ljubitelja talijanske marke.

Ferrari SF 90 začinjen na Novitec način, krajnji rezultat 1109 KS! 27

Novitec također nudi individualnost u svom najčišćem obliku za unutrašnjost vozila. Kokpit se može oplemeniti kožom i alcantarom u bilo kojoj željenoj boji i dizajnu presvlaka.

Foto: Novitec