Land Rover Defender stiže u pomoć HGSS-u!

Defender HGSS Land Rover

Iznimno pozitivna prošlogodišnja iskustva volontera HGSS-a s novim Defenderom, unaprijedilo je i proširilo suradnju te će od ove godine Defender testirati i gorske službe spašavanja u Sloveniji i Srbiji.

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) je neprofitna služba javnog karaktera za spašavanje s nepristupačnih terena i po teškim vremenskim uvjetima stoga je Defender Hard Top  jedan od najsposobnijih saveznika volonterima HGSS-a. Tvrtka  Wallis Adria d.o.o., Regionalni uvoznik za Jaguar i Land Rover zajedno s ovlaštenim prodajno-servisnim centrom u Hrvatskoj, tvrtkom Auto Benussi d.o.o., nastavlja suradnju s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, a sada je na testu novi Defender 110 Hard Top.

Prema riječima pročelnika HGSS-a Josipa Granića, ova suradnja puno im znači za rad na terenu.

Zahvaljujemo na prepoznavanju truda i aktivnosti koje radi HGSS. Novi Land Rover Defender je tu za nas slijedećih godinu dana. Radi se o N1 modelu koji ćemo probati modificirati do određene razine kako bi nam mogao poslužiti za određene tehničke i specifične zahtjeve. Dosadašnje korištenje Defendera je pokazalo vrhunske karakteristike za rad na terenu.

Uz naše partnere koji nas opskrbljuju vozilima, drago nam je da je tu i Wallis Adria. Svakako će ova cijela priča dati još snažniju poruku u promociji sigurnosti.” – rekao je pročelnik HGSS-a Josip Granić.

Land Rover Defender stiže u pomoć HGSS-u! 25

Članovi HGSS-a godišnje odrade oko tisuću intervencija diljem Hrvatske, a prošle godine u njihovoj službi bio je i novi Defender 110 koji se pokazao uspješan u izvršavanju zadataka po teškim terenima i nepovoljnim vremenskim uvjetima.  U službi i dalje ostaju i stari modeli Defendera, ali podržat će ih najnoviji model  Defender 110 Hard Top, najizdržljivije terensko vozilo u ponudi Land Rovera.

Land Rover Defender Hard Top donosi nezaustavljivost, iskoristivost i čvrstinu u segment teretnih vozila 4×4 uz povezivost za 21. stoljeće i vrhunsku udobnost. Ime Hard Top se povezuje s čvrstom praktičnošću i sposobnošću vožnje po svim terenima još otkad je prvi Land Rover Hard Top predstavljen prije 70 godina.

Hard Top se odlikuje uvjerljivom mješavinom terenskih sposobnosti, praktičnosti i teretnog prostora, uz impresivnu nosivost do 800 kg u izvedbi 110 Hard Top, te sposobnost vuče prikolice do 3.500 kg uz mogućnost prilagođavanja unutrašnjosti. Bez drugog ili trećeg reda sjedala, Defender 110 Hard Top nudi teretni prostor zapremine do 2.059 litara.

Volonteri HGSS-a imat će na raspolaganju vozilo s najčvršćom karoserijom koju je Land Rover napravio do sada u kombinaciji s prvoklasnim tehnologijama. Bez drugog ili trećeg reda sjedala, Defender 110 Hard Top nudi veliki teretni prostor i pomiče granice, bez da ikada izgubi osobnost i autentičnost originalnog modela. Nezaustavljiv je na teškim terenima baš kao i volonteri HGSS-a,  te će sigurno biti na usluzi članovima HGSS-a tijekom svakodnevnih izazova i intervencija  koje ih  očekuju.

Foto: Land Rover Hrvatska