Što sve možemo sami promijeniti na svom automobilu?

Što sve možemo sami promijeniti na svom automobilu?

Prošlo je vrijeme kada su se automobili mogli održavati kod kuće. Sve je više elektronike i senzora koji nas ograničavaju u svojim naumima. Otkrivamo što zapravo možemo promijeniti na svojim automobilima…

Moderni automobili današnjice postali su doslovce neprobojni. Mnoštvo senzora i elektroničke opreme u komunikaciji su jedno s drugom te nas samo jedan krivi potez može dijeliti od apsolutne katastrofe, što će u konačnici rezultirati posjetom kod ovlaštenog servisera ili mehaničara. Što zapravo možemo raditi na automobilu?

Primjerice, automobili koji su opremljeni ksenon ili bi-ksenonskim svjetlima, ona rade na naponu od čak 20.000 volti pa je neupućeno mijenjanje žarulja riskantan potez. Čak i promjena akumulatora kod nekih automobila rezultira potrebom za reprogramiranjem prozora pa i elektronskog daljinskog ključa čije je prisustvo bitno i za pokretanje motora, pa i tu valja pripaziti. Moderna LED svjetla garantiraju kako je njihov životni vijek paralelan s životnim vijekom automobila, no ukoliko dođe do kvara, nerijetko je potrebno zamijeniti cijeli far, što komplicira ideju održavanja kod kuće.

Što sve možemo sami promijeniti na svom automobilu?

Želite li promijeniti običnu žaruljicu u glavnim prednjim svjetlima nerijetko ćete morati posegnuti za uputstvima za uporabu, naoružati se strpljenjem i ukloniti nekoliko dijelova prije nego što dođete do svjetala. Ispod poklopca motora kriju se brojni dijelovi i komponente koje potencijalno mogu smetati kod izmjene žaruljica, a uz ograničeni prostor svakako je cilj i demotivirajuće prirode. U prijevodu, mnogi će odustati od zamjene te to prepustiti serviseru. Posljednja direktiva EU naglašava da promjena žaruljica ne smije biti komplicirana, ali svugdje postoji svojevrsna “siva zona”, pa tako i ovdje, gdje je teško definirati što “ne smije biti”.

Što sve možemo sami promijeniti na svom automobilu?

Od jednostavnijih preinaka i izmjena mogu se promijeniti filteri zraka, interijera i ulja, može se nadodati ulje, antifriz te tekućina za pranje stakala. Čak niti s promjenom guma stvari nisu tako jednostavne. Ako su opremljene pasivnim sustavima praćenja tlaka u gumama (mjeri se brzina okretanja kotača preko ABS sustava), moguće je bezbolno riješiti problem. No, ako je riječ o ugrađenim aktivnim sustavima (posebni senzori u svakoj gumi), nakon promjene guma u vlastitom aranžmanu oni vjerojatno neće funkcionirati, pa je ponovno potrebno kontaktirati servisnog savjetnika te ugovoriti termin.

 

cvs-mobile.com
Što sve možemo sami promijeniti na svom automobilu?

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.