Siguran automobil u doba koronavirusa, evo kako je to najlakše postići

Siguran automobil u doba koronavirusa, evo kako je to najlakše postići

Donosimo 10 savjeta za čišćenje i dezinfekciju automobila. Evo na koji je način najbolje pospješiti djelovanje koronavirusa (COVID-19)…

1. Temeljito očistite automobil prije dezinfekcije. Prije upotrebe dezinfekcijskog sredstva, unutrašnjost automobila očistite sredstvima za čišćenje automobila. Dobro provjerite svojstva u tim proizvodima kako biste bili sigurni da ne oštećujete automobil. Prvo čišćenje osigurava uklanjanje prljavštine, organskih tvari i mnogih klica s površine. Time se omogućujuće dezinficijensu da svoj posao odradi na štetnijim, tvrdokornim klicama.

2. Odredite prioritete i mjesta koja se često dodiruju. Prije svega, ručke vrata, retrovizor, mjenjač, multimedija, sjedala i naslone za ruke, sigurnosne pojaseve i ručnu kočnicu.

3. Koristite šampon, toplu vodu i kreme za kožne površine. Po mogućnosti koristite krpu od mikrovlakana kako biste izbjegli ogrebotine.

4. Koristite posebna sredstva za čišćenje i dezinfekciska sredstva. Za temeljito čišćenje koristite materijale posebno za tkanine, vanjske metale i plastiku te unutrašnju plastiku i kožu. Kada koristite ove proizvode, slijedite upute na naljepnicama proizvođača i sigurnosne mjere opreza.

5. Izbjegavajte sredstva za čišćenje na bazi izbjeljivača i peroksida. Iako oni uništavaju mikrobe, oni mogu oštetiti plastiku i ostale elemente na vozilu.

6. Ne koristite previše vode i vlažne krpe u automobilu, posebno oko elektronike.

Siguran automobil u doba koronavirusa, evo kako je to najlakše postići

7. Vanjske površine, sve kvake, a posebno onu na vratima vozača, kao i od prtljažnog prostora svakako prebrišite.

8. Pokušajte se uvijek voziti sami u automobilu. Ako i vozite jednog suputnika, neka se on smjesti na stražnju klupu, iza suvozačkog sjedala.

9. Ne skladištite i ne gomilajte proizvode. Imajte na umu kako i drugi imaju potrebe za proizvodima vezanim uz higijenu i dezinfekciju.

10. Često perite ruke. Stručnjaci kažu kako je potrebno držati ruke pod mlazom vode najmanje 20 sekundi.

Erfolg LED žarulje
Siguran automobil u doba koronavirusa, evo kako je to najlakše postići

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.