Red Dot nagrada za dizajn stiže u Južnu Koreju, Kia XCeed ponovno briljira

KIA XCeed 1.4 T-GDi ili Volkswagen T-Roc 1.5 TSI - tražimo novog kralja hit klase među kupcima

Kia XCeed ovjenčala se Red Dot dizajnerskom nagradom za 2020., što znači da je to četvrti predstavnik Ceed obitelji s tom titulom…

S novom nagradom za Xceed se broj Red Dot nagrada za Kiju od 2009. godine, kada su prvi put dobili ovo priznanje, popeo na 25. Prošle godine nagradu su dobili Ceed, Ceed Sportswagon i ProCeed, koji su svaki pojedinačno nagrađeni zbog izuzetnog dizajna.

Karim Habib, voditelj Kijinog dizajnerskog centra, rekao je: “Kia već dugo vremena radi na unaprjeđivanju kvalitete svojih vozila i sve više unaprjeđuje korisnička iskustava. Crossover XCeed predstavlja tu našu novu viziju. Veoma sam ponosan što naše napore cijene kupci diljem svijeta.”

Red Dot nagrada za dizajn stiže u Južnu Koreju, Kia XCeed ponovno briljira 1
(foto: KIA Hrvatska)

To je druga glavna dizajnerska nagrada za XCeed i cijelu gamu modela Ceed, jer je ovaj novi model već početkom ove godine dobio nagradu iF. XCeed je također nedavno osvojio i prestižno njemačko priznanje ‘Zlatni volan’ (Das Goldene Lenkrad).

Žiri ocjenjuje na osnovi sljedećih kriterija: inovacije, kvaliteta, funkcionalnost i ekološka prihvatljivost. Ove godine su tvrtke iz 60 zemalja na natjecanje prijavile čak 6.500 proizvoda.
Dizajnerski centar Sjeverni Ren-Vestfalija još od 1955. dijeli nagrade Red Dot, koje su postale jedne od najprestižnijih dizajnerskih nagrada na svijetu.