Marin Čilić osvojio turnir u Stuttgartu i Mercedes EQS!

Marin cilic stuttgart atp mercedes eqs

Naš Marin Čilić osvojio je MercedesCup u Stuttgartu. Sad već 32-godišnji tenisač iz Međugorja u finalu je u dva seta (7: 6, 6: 3) slavio protiv Felixa Auger-Aliassimea iz Kanade. Uz novčani dobitak od 53.280 eura, kući donosi i novi Mercedes EQS.

Prva potpuno električna luksuzna limuzina iz Mercedes-EQ- postave bila je izložena na tribini, tik uz teren. A posebno je bio dojmljiv način na koji je dopremljen. Očito je Mercedes bio velika motivacija našem tenisaču, koji je u zadnje vrijeme nanizao popriličan broj neočekivanih poraza.

Teniski profesionalci natjecali su se u uzbudljivim mečevima – ali u konačnici, samo je jedan igrač mogao biti sretan što se vozi kući u novom EQS, a to je pošlo za reketom našem Marinu Čiliću.

“Čestitam Marinu Čiliću na pobjedi u ovom uzbudljivom finalu! Izvrsno je nastupio tijekom cijelog turnira i zaslužuje osvojiti MercedesCup 2021 i EQS. Upravo ta težnja Marina Čilića ka vrhunskim performansama čini čvrstu vezu između Mercedes-Benza i vrhunskih sportaša poput Čilića, “kaže Britta Seeger, članica uprave Daimler AG i Mercedes-Benz AG, odgovorna za marketing i prodaju.

Marin Cilic mercedes eqs
Najbolji protekli tjedan u Stuttgartu, naš Marin Čilić

Ovo je bio 42. put da je Mercedes-Benz naslovni sponzor MercedesCupa. Nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije COVID-19, gledatelji na terenu i na TV-u ponovno su uživali u vrhunskom tenisu. Turnir je šesti put održan na travi. Sjajna uvertira za Wimbledon i našeg Marina koji je najavio kako će automobil čuvati za sina…

Foto: Daimler