Porsche 911 GT3 Touring (2021.), nova vozačka delicija u suptilnom tonu

Porsche  GT Touring

Sportska ikona koji se ne razbacuje svojim talentom. To je novi Porsche 911 GT3 s Touring paketom. Sedmo izdanje moćnog GT automobila sada se može naručiti s paketom opreme koji se pokazao izuzetno popularnim u prethodnoj inačici… 

Nova hedonistička porcija stiže iz Zuffenhausena. Novi GT3 broji 510 KS, teži svega 1.418 kg i vozi uz 6-brzinski ručni mjenjač, a po prvi put se Touring paket također može kombinirati sa 7-brzinskim PDK mjenjačem s dvostrukom spojkom bez dodatnih troškova.

Porsche  GT Touring

Najuočljivija razlika u vanjštini je gubitak fiksiranog stražnjeg krila 911 GT3. Potrebna potisna sila pri velikim brzinama i još veće potcjenjivanje zajamčeni su automatski produženim stražnjim spojlerom. Ukrasne trake srebrne boje izrađene od anodiziranog aluminija visokog sjaja na bočnim staklima, te su još jedna značajka koja naglašava diskretan izgled pridošlice.

Unutrašnjost, s proširenim kožnim predmetima u crnoj boji, posebno je elegantna i dostupna je ekskluzivno za GT3 u Touring paket. Prednja strana armaturne ploče i gornji bočni dijelovi obloga vrata imaju posebno utisnute površine.

Porsche  GT Touring

Naziv ‘Touring paket’ seže do varijante opreme 911 Carrere RS iz 1973. godine. Tada je fokus već bio na purističkom dizajnu 911 i elementima klasičnog interijera. Porsche je ponovno oživio ideju 2017. godine i prvi put opet ponudio Touring paket za prethodnu generaciju 911 GT3, Type 991. Od tada se ova varijanta najviše svidjela ljubiteljima vrhunskih sportskih automobila, koji ne vole biti u prvom planu i ostavljati ekstreman utisak.

Rešetka stražnjeg poklopca s logotipom ‘GT3 touring’ u jedinstvenom dizajnu smještena je preko motora. Obložne letvice bočnih stakala i ispušni cijevi sportskog ispušnog sustava srebrne su boje. Ovi su elementi završeni u crnoj boji satenskog sjaja u opcijskom paketu Touring. U ovom su slučaju moduli prednjih svjetala tamno zatamnjeni.

911 GT3 s Touring paketom nudi atmosferu klasičnog sportskog automobila u unutrašnjosti. Obruč upravljača, ručica mjenjača, poklopac središnje konzole, nasloni za ruke u oblogama vrata i kvake na vratima presvučeni su crnom kožom. Djelomična kožna unutrašnjost sadrži crne šavove. Nasloni za glavu nose reljefne Porsche oznake.

Porsche  GT Touring

Porsche također nudi gotovo svu opcijsku opremu za 911 GT3 u kombinaciji s Touring paketom. To uključuje sve vanjske boje, LED prednja svjetla s Porsche Dynamic Light System i Porsche Dynamic Light System Plus, razne pomoćne sustave, PCCB keramički sustav kočenja, sustav podizanja na prednjoj osovini, sve inačice sjedala, Chrono paket i audio sustave .

Prve isporuke očekuju se već krajem ljeta…

Foto: Porsche