Audi E-Tron Sportback – šminker nulte emisije

Audi E-Tron Sportback - šminker nulte emisije

Nakon uspješne kompaktne izvedbe, na tržište stiže atraktivna i elegantna sportback izvedba, Audi hrabro grabi u električnu budućnost…

Novi, potpuno električni model proizvođača iz Ingolstadta nosi naziv E-Tron Sportback. Svjetla i odličan ambijent auto salona u Los Angelesu odlično su poslužila za predstavljanje ovog strujaša koji je spreman pokoriti zahtjevno američko ali i europsko tržište. Ovaj Battery Electric Vehicle (BEV) u primamljivom, pomalo coupeovskom obliku, na tržište stiže početkom slijedeće godine,a nudit će se u par paketa opreme. Dugoročno gledano, proizvođač do 2025. godine na tržište planira plasirati ukupno 20 električnih modela kako bi dodatno obogatio svoju bogatu gamu vozila.

Audi E-Tron Sportback - šminker nulte emisije 1

Novi će Sportback na struju nuditi snagu do 300 kilovata uz garantirani doseg od 400 kilometara. Na bogatom popisu dodatne opreme i tehnologija vozačima neće nedostajati niti ptičjeg mlijeka, a filozofija dizajna interijera preuzeta je iz trenutnih Audi modela. Tako će i u ovom premium dragulju interijer krasiti tri ekrana visoke rezolucije (jedan ispred vozača te dva u sredini kokpita) koji omogućuju kontroliranje brojnih funkcija automobila, od navigacije i radio sustava do klima-uređaja. Audiofili će uživati u finom Bang & Olufsen Advanced 3D sustavu zvučnika.

Audi E-Tron Sportback - šminker nulte emisije 2

Za pretvaranje noći u dan zadužena su već čuvena Matrix-LED svjetla, dok će se po uzoru na kompkatni E-Tron model digitalni retrovizori moći doplatiti po želji. Nema sumnje kako će ovako elegantan, aerodinamičan i izuzetno ekološki osvješten Audi osvojit srca kupaca diljem svijeta.