Lamborghini Urus je najprodavaniji model marke u najkraćem vremenu ikada

Lamborgini Urus prodaja

Urus je apsolutni pogodak. Automobili Lamborghini upisali su novi rekord u vlastitom dvorištu sa svojim SUV sportašem…

Urus je stigao do titule najprodavanijeg modela marke u najkraćem vremenu ikada. Od svog tržišnog debija 2018. proizvedeno je 20.000 primjeraka, postavljajući prodajne rekorde iz godine u godinu. Dvadesettisućiti Urus, u Viola Mithras nijansi s crnim čeljustima i panoramskim krovom, danas silazi s proizvodne trake, a namijenjen kupcu u Azerbajdžanu.

Lamborghini Urus je najprodavaniji model marke u najkraćem vremenu ikada 25

Urus je bio katalizator za udvostručenje obujma poduzeća i veličine tvornice Sant’Agata Bolognese. Osvojio je brojne nagrade i priznanja te je bio protagonist “Otključaj bilo koju cestu” na događajima diljem svijeta, od najviših cesta do najekstremnijih off-road okruženja. Procjenjuje se da je Urus u vlasništvu diljem svijeta ukupno prešao više od 360 milijuna kilometara.

„Od prvog trenutka kada smo predstavili koncept Urus na sajmu automobila u Pekingu 2012., do njegovog tržišnog debija 2018. i svake godine od tada, Urus je dokazao svoju trenutnu i kontinuiranu privlačnost kao pravi Lamborghini, rođen iz našeg super sportskog nasljeđa” rekao je Stephan Winkelman, predsjednik i izvršni direktor Automobilija Lamborghinija. “Urus je savršena nadopuna našoj ponudi super sportskih modela, pruža mogućnost luksuza na dnevonoj razini i vožnju visokih performansi za one koji se identificiraju s našim autentičnim talijanskim brendom.”

Lamborghini Urus je najprodavaniji model marke u najkraćem vremenu ikada 26

Nakon lansiranja u prosincu 2017., Urus je predstavljen kupcima na svjetskoj turneji u proljeće 2018., pokrivajući 114 gradova u samo četiri mjeseca, s više od 70% početnih narudžbi prikupljenih od pridošlica u brendu.

Zahvaljujući šest načina vožnje za Stradu, Sport i Corsu, kao i off-road, pijesak i snijeg, Urusova reputacija “Otključaj bilo koju cestu” dovela je do toga da je Super SUV postavi novi rekord brzine u vožnji po ledu, na ruskom jezeru Bajkal i vožnju na najvišoj prometnoj cesti na svijetu – indijskom prijevoju Umling La na 6.000 metara.

Foto: Lamborghini