Volkswagen Tiguan je postao najuspješniji model u koncernu i najprodavaniji SUV u Europi

Tiguan

Otkad se Tiguan predstavio 2007., Volkswagen je povećao godišnju proizvodnju sa 120.000 na ogromnih 911.000 vozila. To je rezultiralo i dosezanjem brojke od 6 milijuna proizvedenih primjeraka…

Čak 2.495 Tiguana se proizvede dnevno. Prošle godine potpuno novi Tiguan izlazio je s proizvodnih traka svakih 35 sekundi u jednoj od Volkswagenovih tvornica u Njemačkoj, Rusiji, Kini i Meksiku.

Stoga, možemo reći kako se radi o pravom svjetskom bestseleru, koji postavlja još jedan novi rekord. Ovih dana, Volkswagen Tiguan probio je proizvodnu barijeru od šest milijuna jedinica.

Tiguan
foto: VW

Primjerice, samo u 2019. je proizvedeno 910.926 Tiguana.

To čini SUV iz Wolfsburga najprodavanijim automobilom marke Volkswagen i koncerna. Tome svakako doprinosi i njegova dostupnost širom svijeta, točnije raspoloživ je za kupnju u 80% svih zemalja.

Možda vas je iznenadilo, ali to je najuspješniji SUV na tržištu u Europi, dostupan i u Allspace izvedbi (produženi Tiguan s trećim redom sjedala). Zanimljivo, Volkswagen ovaj model proizvodi u četiri vremenske zone, na tri kontinenta. Tko bi rekao, svaka čast!