Lamborghini Urus na krovu svijeta, u Indiji osvojio cestu na najvećoj nadmorskoj visini

Lamborghini Urus Indija vrh cesta

Lamborghini Urus sad se može pohvaliti kao model koji je odradio vožnju na najvišoj prometnoj cesti na svijetu, na vrhu prijevoja Umling La u indijskoj regiji Ladakh u Jammuu i Kašmiru, koja se nalazi na 5.882,60 metara nadmorske visine.

Prometnica izgrađena od strane Organizacije graničnih cesta (BRO), Umling La Pass je izvanredan inženjerski podvig koji je BRO izveo u vremenskim uvjetima gdje se minimalna temperatura kreće u rasponu od -20 stupnjeva do -10 stupnjeva. S iznimno malom gustoćom zraka, nepredvidljivi cestovni teren kombinira šljunčane, grube i betonske površine sa brzinom vjetra koja varira od 40-80 km/h, što ovu dionicu čini jednom od najizazovnijih i najtežih cesta za osvajanje.

Lamborghini Urus Indija vrh cesta

Ovom veličanstvenom cestom sa svojim nevjerojatnim zavojima, dvaput je uspješno odradio Lamborghini Urus 8. i 9. listopada 2021. V8 motor s dvostrukim turbopunjačem pokazao je svoje sposobnosti u izazovnom ambijentu najviše ceste na svijetu za vožnju.

Gospodin Sharad Agarwal, voditelj Lamborghini Indije, rekao je: „Ovo je ponosan trenutak za Lamborghini jer Urus osvaja vrhunac puta na velikoj nadmorskoj visini preko prijevoja Umling La. Želim čestitati Organizaciji graničnih cesta (BRO) i njezinu timu na njihovom izvanrednom postignuću. Kad smo stigli do Umling La Pass, čak je i samo stajanje 30 minuta bilo izuzetno teško, a kako je ekipa dovršila cestu u takvim ekstremnim vremenskim uvjetima teško je uopće zamisliti. Tijekom 87,5 km duge vožnje od Hanlea do Umling La, Urus je sjajno prolazio sve avanture ispred sebe u Terra i Sport programu vožnje, na cesti koja se nalazi više od baznog kampa Mount Everesta.”

Lamborghini Urus Indija vrh cesta

Podsjetimo, Urus je SUV snage 650 kS i 850 Nm okretnog momenta, ubrzava do 100 km/h za 3,6 sekundi i postiže najveću brzinu od 305 km/h. Lamborghinijeva ekspedicija održana je u partnerstvu s Autocar India i BRO.

Foto: Lamborghini