KIA upravo lansirala Kia Charge, europsku uslugu javnih punionica s atraktivnim cijenama

KiaCharge digital dcs

Kia Motors je upravo lansirala Kia Charge, europsku uslugu javnih punionica…

Zahvaljujući upravo ovoj usluzi, vlasnici električnih i plug-in hibridnih Kija će imati pristup najvećoj mreži javnih punionica u Europi i moći će koristiti uslugu pomoću aplikacije i s jedinstvenom karticom. Ova usluga svim korisnicima nudi atraktivne cijene, koje su dizajnirane kako bi odgovarale širokom krugu pojedinaca s različitim preferencijama punjenja.

Usluga KiaCharge u suradnji s tvrtkom Digital Charging Solutions (DCS) vozačima Kije omogućava upotrebu oko 160.000 mjesta za punjenje u Europi, uključujući AC (naizmjenična struja) i DC (istosmjerna struja) punionice. Korisnici KiaCharge mogu koristiti punionice svih glavnih operatora preko jedne platforme, što pojednostavljuje upotrebu i punjenje. Zahvaljujući eRoamingu klijenti mogu puniti svoja vozila širom Europe bez sklapanja dodatnih ugovora s drugim operaterima jer se plaćanje vrši jednom mjesečno preko jedinstvenog računa.

Emilio Herrera, izvršni direktor Kia Motors Europe, rekao je: “Brojne stranke još uvijek vide raspoloživost i primjerenost mjesta za punjenje kao prepreku protiv kupovine električnog vozila. Lansiranjem suvremene usluge javnog punjenja, koja je jednostavna za upotrebu i dostupna s jednim korisničkim računom, kupovina električnog vozila postat će još privlačnija brojnim kupcima.”

S neprestanim napretkom razvoja baterija, domet električnih auta se stalno povećava. Tako primjerice e-Niro s baterijom kapaciteta od 64 kWh s jednim punjenjem može preći do 455 km, dok ujedno kombinira stil i svestranost crossovera s dugim dometom i nultim emisijama. U dolazećim godinama sve će više vozača svoja vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem zamijeniti s električnim vozilima. Potražnja za javnim punionicama će se u narednih 10 godina po rezultatima studije kompanije McKinsey (kolovoz 2018.) povećati za 35 posto.

KiaCharge digital dcs mobile

S uslugom KiaCharge južnokorejski gigant želi kupcima električnih i plug-in hibridnih vozila nuditi suvremenu paneuropsku mrežu javnih punionica – eRoaming. Ona vozačima električnih vozila omogućava višekratno korištenje punionica bez dodatnih ugovora s drugim  ponuđačima. Ova usluga je pogotovo dobrodošla na dužim putovanjima ili u inozemstvu, jer vozačima pruža udobno i bezbrižno punjenje.

Nova usluga punjenja nudi stranicu na kojoj se nalaze sve važne informacije, uključujući i detalje o proizvodima, cijenama, mapi punionica i upravljanju korisničkog računa. Pored toga KiaCharge, koji djeluje na platformama iOS i Android, omogućava inteligentno planiranje rute i tako pomaže korisnicima kod jednostavnog traženja mjesta za punjenje na putu ili na cilju. Korisnici mogu pronaći raspoloživu punionicu upotrebom infotainment sustava u vozilu.

Korisnici KiaCharge mogu koristiti DCS mrežu pomoću jedinstvene RFID kartice (radio-frequency identification) ili aplikacije. Korisnici aplikacije imaju informacije o cijenama u realnom vremenu. Kupci jednom mjesečno dobivaju račun za upotrebu mreže što je praktičnije od pojedinačnog plaćanja kod svakog punjenja.

KiaCharge korisnicima će pružati nekoliko paketa s obzirom na potrebe kupaca. To će omogućiti korisnicima, koji prelaze manje kilometara, plaćanje pojedinačnog punjenja bez mjesečne pretplate ili mješavinu plaćanja svakog pojedinačnog punjenja i mjesečnu pretplatu s fiksnom cijenom onima koji redovito pune svoje električno ili plug-in hibridno vozilo.

Svi paketi napravljeni su kako bi punjenje bilo što udobnije, učinkovitije i jednostavnije, a nude i jednostavno plaćanje i jedinstvenu mjesečnu pretplatu. KiaCharge stiže na sedam europskih tržišta u listopadu ove godine: počevši s Italijom, Poljskom i Španjolskom, kojima će se pridružiti Austrija, Francuska, Njemačka i Švicarska. U zadnjem kvartalu usluga će biti raspoloživa i britanskim strankama. Kia u bliskoj budućnosti  planira širenje programa i u drugim dijelovima Europe.