Rijeka Boat Show 2022. i službeno porinut s rekordnim brojem izlagača

Boat Show Rijeka  EDITED

Vremenskim nepogodama unatoč, nautički sajam Rijeka Boat Show s rekordnim brojem izlagača otvoren je danas na Gatu Karoline Riječke

Iako je ozbiljno prijetilo organizaciji ovogodišnjeg sajma nautike, vrijeme se naposlijetku smilovalo. Oblaci su se razišli, a gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović imao je čast službeno otvoriti Rijeka Boat Show 2022.

Na prepunom gatu, na kopnu, pod šatorima, kao i u moru itekako se ima što vidjeti. Specifičnost ovogodišnjeg sajma su iskoraci u segmentu male hrvatske brodogradnje, širenje luksuzne ponude te brojne hrvatske premijere. Marin Boat tako hrvatskom tržištu predstavlja brodice za svačiji džep – one duljina do 10 metara. Na sajmu je premijerno izloženo i aluminijsko plovilo Piranhascraft, uz probne vožnje za zainteresirane kupce. Posjetiteljima će posebno zanimljive biti demonstracijske vožnje Sailfin električne hydrofoil daske koje predstavlja tvrtka Plurato.

Rijeka Boat Show 2022. i službeno porinut s rekordnim brojem izlagača 25

Premijera ovogodišnjeg sajma koja privlači najviše pogleda svakako je MONACHUS 70 FLY  – najveća ikad serijski proizvedena motorna jahta u Republici Hrvatskoj,  proizvođača Vineta d.o.o. iz Splita.

Uz Gradonačelnika Rijeke, koji je istaknuo da ga veseli rast ovog sajma iz godine u godinu te naglasio važnost ulaganja u nautički turizam u Rijeci koja bi uskoro trebala dobiti najmoderniju marinu na Jadranu, okupljenima su se prigodnim riječima obratili i podršku sajmu izrazili i Rajko Jurman,  ravnatelj odjela komercijalnih poslova Lučke uprave Rijeka, Marko Mikašinović, voditelj razvoja proizvoda Turističke zajednice Grada Rijeke, Zlatko Marunić,  pročelnik Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Primorsko-goranske županije te Dražen Tomić, direktor Odjela pravnih poslova i ljudskih resursa tvrtke ACI – jednog od sponzora sajma. Partnerima, sponzorima sajma i izlagačima bez kojih ove zahtjevne manifestacije ne bi bilo posebno se zahvalio direktor Rijeka Boat Showa Ivan Črnjarić.

Rijeka Boat Show 2022. i službeno porinut s rekordnim brojem izlagača 26

Podsjetimo, u tri sajamska dana na 5.000 m2 površine očekuje se preko 10.000 posjetitelja. Radno vrijeme sajma u petak i subotu je od 10 do 19 sati, a u nedjelju od 10 do 17:30 sati. Cijene ulaznica su 15 kuna za posjetitelje od 10 do 18 godina, 30 kuna za odrasle dok je za djecu mlađu od 10 godina ulaz besplatan.

Foto: Rijeka Boat Show