Škoda Enyaq Coupe RS iV u Švicarskoj stigao do titule ‘najdražeg švicarskog automobila 2023.’

Skoda enyaq coupe rs iv svicarska

Okrunjen ‘najdražim švicarskim automobilom 2023.’, Enyaq Coupe RS iV osigurao je češkom proizvođaču automobila treću uzastopnu pobjedu u renomiranoj anketi čitatelja koju je provelo nekoliko velikih švicarskih medija i internetskih portala.

6,8% od preko 28.000 čitatelja i online korisnika glasalo je za električni coupé SUV, svrstavši perjanicu trenutne Škoda palete modela na prvo mjesto među 50 novih modela. Prošle je godine ‘standardni’ Enyaq iV osvojio željni naslov, a Octavia je iza sebe ostavila konkurenciju u utrci za ‘najdraži automobil u Švicarskoj 2021.’.

Škoda Enyaq Coupe RS iV u Švicarskoj stigao do titule 'najdražeg švicarskog automobila 2023.' 25

Ovo je dvanaesti put da se časopisi „Schweizer Illustrierte“, „Blick“, „L’Illustré“, „La Domenica“ i „SonntagsBlick“ udružuju s online portalom „AutoScout24“ kako bi organizirali izbor „Švicarski auto godine“. U kategoriji ‘Javni izbor’ više od 28.000 čitatelja i online korisnika sudjelovalo je u anketi za ‘Omiljeni automobil u Švicarskoj’. Osvojivši 6,8% glasova, Škoda Enyaq Coupe RS iV održao se u odnosu na konkurenciju i došao ispred 50 novih modela koji su predstavljeni na švicarskom tržištu 2022. ili se mogu naručiti najkasnije do ožujka 2023. Time je češkom proizvođaču treći put zaredom osigurana prestižna nagrada. 2021. Octavia je postala prvi Škoda model ikada koji je pobijedio u glasanju za ‘omiljeni automobil u Švicarskoj 2021.’, prije nego što je Enyaq iV uspješno obranio naslov za marku 2022.

Foto: Škoda