Ken Block odvozio svoje u Fordu, neočekivan prekid suradnje

Ken Block
Foto: Ford

U vještine ovog, sad već 53-godišnjeg Amerikanca svi smo vrlo dobro upućeni, njegove sulude vožnje uvijek iznova osvoje obožavatelje…

Ako je vjerovati napisima, poznati vozač Ken Block dobio je slobodne ruke od strane Forda. Zapravo, došlo je do sporazumnog razlaza, budući da novi ugovor nije produljen.

Nije točno poznato zašto je došlo do prekida suradnje, ali sigurno je ovdje bitnu ulogu odigrala i pandemija, koja je mnoge natjerala na smanjenje budžeta, a marketinški odjeli to su najviše osjetili. Prije ove suradnje, Block je proveo pet godina kod Japanaca, vozeći Subaru, a već se šuška kako bi ga Toyota rado željela vidjeti u svojim redovima i u reli izvedbi Yarisa…

Block je posljednjih 10 godina bio član Forda, te je u svojim kampanjama uspio voziti široki spektar njihovih modela, u ekstremnom obliku napravljenim samo za njega i njegove ludorije.

Ken je često bio osporavan, ali je daleko više imao fanova i zagovornika kada su njegovi drift pothvati u pitanju.

Ken Block

U profesionalnom motorsportu ostvario je 19 pobjeda i još 17 penjanja na postolje, a također je osvojio i dvije medalje na X-Games prvenstvu. Također, postao je prvi Amerikanac koji je osvajao bodove u spomenutom WRC-u.

foto: Ford