Alfa Romeo Giulia QV i dalje skuplja nagrade!

Alfa Romeo QV

Alfa Romeo prava je talijanska zavodnica koja je treći put za redom osvojila respektabilnu nagradu časopisa „What Car?” u kategoriji najboljih performansi u okviru natječaja za automobil 2020. godine…

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio pobijedio je u kategoriji automobila godine s najboljim performansama na natječaju za automobil godine časopisa „What Car?” za 2020 godinu. Legendarni model „Quadrifoglio” još je jednom dokazao koliko je prestižan i s inačicom Giulia izborio se u oštroj konkurenciji za sve bodove te zasjeo na vrh u svojoj kategoriji.

Steve Huntingford, urednik časopisa „What Car?” pohvalio je model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio: „Treću godinu zaredom model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio pobjednik je u kategoriji najboljeg vozila godine po performansama časopisa „What Car?”, i to iz dobrog razloga. Puno zasluga ima 2,9-litreni V6 Bi-Turbo motor kojeg su razvili stručnjaci iz tvrtke Ferrari. Međutim, usprkos stvarnoj izlaznoj snazi od 510 ks i pogonu na stražnje kotače, ne radi se o zvijeri od automobila. Trakcija je izvrsna, neovisno o vremenskim uvjetima. Brzine se uvijek glatko mijenjaju, pa su dugačka putovanja udobnija, a Giulia automobil snažnih performansi prikladan za svakodnevnu upotrebu.” Motor koji ispucava 510 KS600 Nm okretnog momenta ovom automobilu omogućuje razvijanje respektabilne brzine od 307 km/h, s ubrzanjem od 0 do 100 km/h za samo 3,9 sekundi.

Tim stručnjaka časopisa „What Car?” bio je očaran voznim dinamikama te izvanrednim, snažnim i svestranim aluminijskim motorom, što model čini idealnim za svakodnevnu vožnju.