Automobili pokojnog Paula Walkera prodani na aukciji za 2,3 milijuna dolara!

paul walker frankencuda maximus ultra charger

Na aukciji u Arizoni prodani su svi automobili koji su bili u posjedu Paula Walkera, uključujući i seriju vrlo rijetkih, specijalnih izdanja BMW E36 M3…

Iako je prošlo čak šest godina od tragične smrti glumca koji je pred malim ekranima debitirao u serijalu Brzi i Žestoki, prašina se i dalje ne spušta. Na aukcijama održanima sredinom ovog mjeseca uspješno je prodano čak 21 vozilo iz glumčeve kolekcije. Glumac je bio zaljubljen u BMW M3, što nikoga ne bi trebalo iznenaditi. Među trofejima na aukciji bilo je i pet “ultra-lakih” BMW M3 primjeraka iz 1995. godine, koji su bili tvornički homologirani za IMSA Firehawk seriju.

bmw m
BMW M3 E36 (foto: Barret & Jackson)

Uz blagodati poput radija i klima uređaja, dodatno su olakšani uz pomoć aluminijskih vratiju te felgama načinjenim od magnezija. Na taj su način izgubili su 220 kilograma u usporedbi s “običnim” M3 modelom. Daljnja nadogradnja tvrtke Prototype Technology Group uključivala su dijelove poput potporne šipke i niže X-nosače šasije. Napravljeno je manje od 130 primjeraka, a jedan je bio i u Walkerovoj kolekciji s manje od 7500 kilometara.

No, automobil koji se najskuplje prodao svakako je Nissan 370Z korišten kao “rekvizit” u Fast Five-u koji Walker nije vozio u filmu, koji na satu pokazuje 4976 prijeđenih kilometara s cijenom od 105 tisuća dolara.

z nissan
Nissan 370Z (foto: Barret & Jackson)

Također, Walker je obožavao i američke klasike 60-ih godina, pa su u kolekciji bili i Chevrolet Chevy II iz 1963. godine, projektni automobil Chevy Chevelle Wagon 300 iz 1964. godine i modificirana Chevy Nova Coupe iz 1967. godine.

chevrolet nova vagon
Chevrolet Nova Wagon (foto: Barret & Jackson)

Tu su i “obiteljski automobili”, Audi S4 sa 2,7-litarskim twin-turbo V6 motorom, ali i SUV-ovi i pickupovi; Ford Bronco Eddie Bauer Edition iz 1995. godine, Ford F-250 iz 2003. sa 7,3-litrenim Powerstroke motorom, GMC Sierra te Toyota Tundra iz 2006.godine.

ford bronco
Ford Bronco (foto: Barret & Jackson)

Bio je i ljubitelj motocikala, što je razveselilo i motocikliste koji su također sudjelovali u aukciji. Dvokotači poput Harely-Davidson iz 2005. godine, Suzuki DR-Z400SM i  BMW F800GS iz 2011. godine. samo su neki od klasika koji uskoro stižu svojim novim vlasnicima.

bmw motor
BMW F 800 GS (foto: Barret & Jackson)

Asortiman iz aukcije prodao se za ukupno 2,3 milijuna dolara, a novac je namijenjen zakladi kojom upravlja njegova kćer Meadow…