DAF CF Electric od sada i u 6×2 izvedbi

DAF

Idealan za prikupljanje kućnog otpada, ali i obavljanje svih ostalih djelatnosti unutar grada, DAF gleda ‘zeleno’…

DAF Trucks predstavio je svoj CF Electric sa 6×2 krutom šasijom. Prve izvedbe biti će krajem ove i početkom nove godine testirane, na terenu u službi za odvoz smeća. U tome će pripomoći i nizozemske javne tvrtke za odvoz smeća – HVC i ROVA. Ulice grada Rotterdama tako će dobiti bešumne kamione koji će brinuti za čistoću i ekologiju. Električni DAF CF dolazi u 6×2 izvedbi opremljen dizalicom za utovar. Sva su ta vozila opremljena VDL E-Power pogonom. Potpuno električnu nadgradnju isporučuje istoimeni proizvođač – VDL Translift.

Ovo neće biti prvi takav kamion u zemlji tulipana. Krajem 2018. DAF CF Electrics pojavio se kao 4×2 izvedba. U rukama brojnih javnih i privatnih službi DAF je dobio komentare korisnika, ali i nove odgovore u vidu tehnologija. Trud i posvećenost ubrzo su se isplatili…

DAF CF Electric Refuse

Zahvaljujući svojoj učinkovitosti, svestranosti i praktičnoj upotrebljivosti, DAF CF Electric osvojio je prestižnu nagradu ‘Green Truck Award‘ u Njemačkoj početkom ove godine.

Budući da kamion ima malu emisiju i buku kada se koristi, CF Electric idealan je za korištenje u urbanim sredinama. U tu svrhu, DAF je upravo predstavio i izvedbu s tri osovine, za još veću nosivost i ukupnu težinu do 28 tona.

Električni pogon na VDL E-pogon kamionu omogućuje 210 kW snage i okretni moment od 2.000 Nm. Energija stiže iz baterije (170 kWh), koja će pružiti dovoljno za pokrivanje redovitih ruta za odvoz smeća. A s brzim punjenjem, koje DAF nudi baterija će se unutar 30 minuta napuniti do 80% kapaciteta. Dakle, uskoro možemo očekivati i prve punjače na odlagalištima i u reciklažnim dvorištima.