Mercedes-Benz i službeno uveo mogućnost plaćanja usluga iz automobila

mercedes benz visa kartica placanje iz automobila

U Njemačkoj iz vozila možete platiti digitalne usluge i hardverske nadogradnje na zahtjev u Mercedes me Storeu koristeći senzor otiska prsta u automobilu.

Plaćanje iz automobila putem otiska prsta bit će prošireno na druge usluge kao što je točenje goriva, kao i na druga europska tržišta kasnije ove godine. Do 2026. očekuje se više od 4,7 milijardi transakcija plaćanja u automobilu diljem svijeta.

Od ožujka kupci Mercedes-Benza u Njemačkoj mogu autentificirati plaćanja putem senzora otiska prsta u automobilu. S novom digitalnom uslugom plaćanja Mercedes pay+, Mercedes-Benz uvodi izvorna plaćanja u automobilu. S izvornim plaćanjem u automobilu, samo vozilo sada omogućuje biometrijsku autentifikaciju u dva faktora u kombinaciji sa senzorom otiska prsta. Više nije potrebno upisivati PIN na MBUX infotainment sustav ili koristiti dodatni mobilni uređaj poput pametnog telefona za potvrdu plaćanja u automobilu. Umjesto toga, sam se automobil pretvara u uređaj za plaćanje. Prvi Mercedes-Benz modeli dostupni sa senzorima otiska prsta su modeli EQS i EQE, Mercedes-Benz S-klasa i C-klasa te novi GLC.

Mercedes-Benz je prvi proizvođač automobila u svijetu koji je integrirao Visa Delegated Authentication i Cloud Token Framework tehnologiju kako bi omogućio izvorna plaćanja u automobilu. Visa Cloud Tokeni pružaju dodatni sloj sigurnosti jer pomažu u zaštiti i šifriranju osjetljivih podataka o plaćanju pretvaranjem podataka i njihovim sigurnim pohranjivanjem.