Kolika je potrošnja Mercedes-Benz G-klase tijekom off-road avanture?

Mercedes Benz G klasa

Jedan od najboljih terenskih vozila uopće. čuvena Mercedes-Benz G-klasa uvijek izaziva pažnju. Nama je jedan detalj posebno upao u oko…

Legendarni Geländewagen nedavno je napunio 40 godina postojanja, a njegova popularnost svakim danom je sve veća. Postao je pravi simbol moći i uspjeha. Jedinstvena prilika vožnje tog modela nedavno je dopala i nas. U off-road avanturama u okolici Zagreba, G-klasa nam je pokazala svu svoju moć pogona i čari Airmatic ovjesa. Testirani model stigao je u izvedbi G 500 V8, a na trenutak smo se zapitali ima li potrebe uopće za AMG izvedbom – G 63.

Mercedes Benz G klasa

Njezine performanse na asfaltu su u domeni sportskih automobila. Dok nas je jedna druga stvar nas posebno zaintrigirala. Uvijek svi sa znatiželjom pogledamo prema putnom računalu kada je potrošnja u pitanju, pogotovo kada vozite čuvenu G-klasu uz V8 simfoniju od 416 KS.

Mercedes Benz G klasa

Prosječna potrošnja na našoj off-road avanturi, gdje se nekoliko vozača izmijenilo i dobilo priliku isprobati G-klasu iznosila je 64.7 litara. Skup sport, uostalom zato i je na takvom glasu. Prestiž ima svoju cijenu i na asfaltu i na makadamskim putevima.

Mercedes Benz G klasa