Nova Škoda Octavia i službeno krenula s proizvodnjom

Octavia

Prva generacija Octavije u četvrtak je izašla s proizvodnih traka u tvornici Mladá Boleslav…

Najnovije izdanje bestselera marke je još prostranije, sigurnije i bolje povezano. Postavlja nova mjerila u svom segmentu i savršeno je opremljena za nadogradnju na uspjeh svojih prethodnica. S oko 400 000 isporučenih jedinica svake godine, Octavia je omiljena među europskim kupcima. Do danas je proizvođač automobila proizveo više od 6,5 milijuna primjeraka modela koji je izrazito popularan u Češkoj, Austriji, Finskoj i Švicarskoj, ali i u Hrvatskoj.

Octavia

”Početak proizvodnje nove Octavije označava početak novog poglavlja u impresivnoj priči o uspjehu ikone našeg branda. Uložili smo u obnovu naših proizvodnih linija, što nam omogućava izradu najbolje Octavie ikad, u vrijeme kada Octavia slavi 60. obljetnicu.” naglasio je Michael Oeljeklaus, član Uprave Škoda Auto.

Nova, prva Octavia četvrte generacije izašla je se s trake u proizvodnoj hali M13. Simbolično, Škoda je baš tamo napravila prvu modernu Octaviju prije više od 20 godina.

Octavia

Za proizvodnju nove Octavie, tvrtka je pripremila svoje pogone za uključivanje inovativnih procesa i tehnologija; roboti se također koriste za brojne složene i fizički zahtjevne proizvodne korake. Nevjerojatno zvuči podatak, koji govori kako će se svakodnevno proizvoditi 1.150 Octavia.

Za početak će se nuditi samo u Combi izvedbi, dok limuzinska inačica stiže sredinom godine…