Hyundai Ioniq 6 na korak od prestižne nagrade za World Car Awards 2023.

hyundai ioniq
Foto: Hyundai

Ioniq 6 tvrtke Hyundai Motor Company uvršten je među prva tri finalista u tri kategorije na izboru World Car Awards 2023.

Novi Ioniq 6 upravo se predstavlja i službeno kolegama novinarima u Madridu, a dok prve test vožnje ne krenu, donosimo odlične povratne reakcije s terena.

Hyundai Ioniq 6 je među finalistima za svjetski automobil godine 2023., svjetski električni automobil 2023. i svjetski dizajn godine 2023. godine.

Hyundai Ioniq 6 na korak od prestižne nagrade za World Car Awards 2023. 19
Foto: Hyundai

Ioniq 6 temelji se na istoj Electric-Global Modular Platform (E-GMP) kao i svjetski automobil godine 2022., Ioniq 5, i privukao je iznimno pozitivne reakcije otkako je predstavljen prošle godine.

Ioniq 6 također je osvojio brojne prestižne nagrade tijekom proteklih nekoliko mjeseci jer je proglašen za “Limuzinu godine” na dodjeli nagrada GQ Car Awards 2023. i za “Novi automobil godine” koju je organizirao Le Guide de l’auto. Osim toga, dobio je ocjenu od pet zvjezdica za sigurnost i izbor “Najbolji u klasi” u kategoriji “Veliki obiteljski automobil” od Euro NCAP-a.

World Car Awards je godišnji događaj koji uključuje 100 međunarodnih žirija iz 32 zemlje koji testiraju vozila i glasaju na polju prihvatljivih vozila.

Pobjednici će biti objavljeni uživo na svečanoj dodjeli nagrada tijekom Međunarodnog sajma automobila u New Yorku 2023. 5. travnja 2023. Ovo je 18. godina partnerstva World Car Awardsa i Međunarodnog sajma automobila u New Yorku.