Jaguar I-Pace osvojio Zlatni volan i najavio sjajnu budućnost!

Jaguar I-Pace osvojio Zlatni volan i najavio sjajnu budućnost!

Električni SUV marke Jaguar osvojio je prestižnu njemačku nagradu za automobil, Zlatni volan, briljiravši u kategoriji srednje veličine SUV-a ispred modela Audi Q3 i Seat Tarraco…

Dizajniran i razvijen u Velikoj Britaniji, I-PACE kreiran je s ciljem isporuke najboljeg svjetskog električnog vozila vrhunskog karaktera, dok su prave Jaguar prestižne kvalitete ostale netaknute. Odlična kombinacija sportskih performansi, nulte emisije, izuzetne profinjenosti, upotrebljivost i praktičnost SUV-a na sve kotače čine I-PACE fantastičnim izborom u svom segmentu.

Litij-ionska baterija od 90kWh omogućuje domet do 470 kilometara (po WLTP mjerenjima) i može se puniti od 0-80% u samo 40 minuta (100 kW DC). Dva lagana, kompaktna i učinkovita motora ispucavaju 400 KS i 696 Nm okretnog momenta, a upravo su potonje brojke zaslužne za “juriš do stotke” u impresivnih 4,5 sekundi.

Jaguar I-Pace osvojio Zlatni volan i najavio sjajnu budućnost! 1

Prof sir Ralf Speth, glavni izvršni direktor Jaguar Land Rover grupacije, prihvatio je Zlatni volan za Jaguar I-PACE na ceremoniji dodjele nagrada u Berlinu i rekao: “” Kao dio naše vizije ‘Destination Zero’, Jaguar Land Rover slijedi ambiciozan cilj; uspostaviti ekološki prihvatljivo gospodarstvo zatvorenog kruga. Jaguar I-PACE jasan je i kreativan prikaz naše vizije – uzbudljivo električno vozilo bez emisija. Kao britanski proizvođač premium vozila s radošću smo zaprimili Zlatni volan na najzahtjevnijem i konkurentnom tržištu automobila na svijetu. Ova nagrada jedna je od mnogih prestižnih nagrada koje je I-PACE osvojio. Ovu ćemo potvrdu iskoristiti kako bismo pojačali naša nastojanja da kupcima ponudimo poželjna i vrlo inovativna vozila.”

Žiri trkačkih vozača, vodeći automobilistički novinari i drugi stručnjaci za automobile temeljno su testirali 21 finalista – po tri u svakoj od sedam kategorija – s naglaskom na dinamiku vožnje, povezanost, dizajn i ukupni troškovi održavanja. U kategoriji srednjih SUV vozila kojoj pripada, I-Pace je zaradio najveći broj ocjena što ga je dovelo do nedvojbene pobjede. Ovo je treći po redu Zlatni volan koji je proizvođač osvojio, a zbog atraktivnog dizajna, vrhunskih performansi i “nulte emisije”, I-Pace će još dugo žariti i paliti europskim cestama.

Čestite ekipi iz Jaguara!