Bugatti Chiron Tourbillon ručni je sat za najveće entuzijaste s cijenom od 280.000 dolara

Bugatti sat

Za te novce možete kupiti Lamborghini Huracan Evo Spyder, na vama je, što bi vam bilo draže posjedovati?

Sve je počelo idejom koju su osmislili Bugatti i Jacob & Co.  kako bi ‘ubacili’ kultni Bugatti W16 motor unutar ručnog sata. Automobili i satovi uvijek su dijelili posebnu vezu, mnogi ljubitelji automobila također vole satove. Oboje zahtijevaju najviši stupanj mehaničke preciznosti, kombinirajući ljepotu i performanse na jedinstven način.

Nakon gotovo pune godine razvoja, Jacob & Co. sada je predstavio Bugatti Chiron Tourbillon, dizajniran kako bi odao počast Chiron1 i njegovom legendarnom 16-cilindričnom motoru. Sat je inspiriran fluidnim linijama Chirona, a pokret, ili „blok motora“, namijenjen dupliciranju Bugatti motora, smješten je pod masivnim safirnim kristalom.

Bugatti sat
Foto: Bugatti

Gurajući desnu krunu sata, motor oživljava – radilica se okreće, a klipovi pumpaju gore i dolje, baš kao pravi motor s unutarnjim izgaranjem. Dva “turbopunjača” (dolje s četiri u stvarnom Chironovom motoru) na boku okretaja bloka motora dok motor radi. Pokret se sastoji od 578 komponenti, što predstavlja najviši stupanj kompleksnosti za razvojni tim.

Bugatti sat
Foto: Bugatti

U konačnici, ovo je sjajan poklon za sve entuzijaste satova, ali i automobila, u to ne sumnjamo. Doduše, jedini problem može predstavljati cijena od 280 tisuća dolara