Novi Peugeot 208 stigao u Hrvatsku, veliki zavodnik osvojiti će puno srca

Peugeot

Uživo iz Opatije, još jedna novost u B-segmentu i finalist izbora za ‘Europski automobil 2019 godine’, Peugeot 208 starta od 99.895 kn

Opatija bajna, baš volimo to mjesto. Odličan dan, u odličnom društvu. Novi gradski hit stigao je u Hrvatsku. Peugeot opet kuca na vrata uspjeha. U B-segmentu koji sve više stremi k standardizaciji, nauštrb aspekata kao što su zadovoljstvo ili mladenački duh, Peugeot se ističe i zavađa s atraktivnim novim Peugeot 208.

Peugeot

Zato što se upotreba vozila mijenja, zato što energetski prijelaz predstavlja istinsku priliku, novi Peugeot 208 nudi tri različite mogućnosti izvora energije – struju (u prvom kvartalu 2020), benzin ili dizel. Linija karoserije više ne diktira upotrebu vozila!

Ova nova generacija novog Peugeot 208, koja se savršeno uklapa u strategiju marke prelaska u više tržišne segmente, prepoznatljiva je po svojem inovativnom dizajnu koji sa sobom donosi mladenački duh i energiju.

Osim prepoznatljiva, originalna stila, novi Peugeot 208 također utire nove putove s novom generacijom sustava Peugeot i-Cockpit s 3D instrument pločom i cijelim nizom sustava za pomoć u vožnji, značajki koje su inače rezervirane za više tržišne segmente. Puno je sličnosti s većom, razvikanom braćom poput 3008 i 508. Ne trebamo ni govoriti koliko nam se takva odluka svidjela.

Peugeot

Novi Peugeot 208 pravi je predstavnik segmenta B čime pridonosi onomu na čemu se temelji današnji uspjeh game Peugeot: potvrda statusa na temelju dizajna i razlikovanje od konkurencije na temelju inovacija i tehnologije.

Novi Peugeot: 208 temelji se na najnovijoj generaciji platforme Grupe PSA – CMP (Common Modular Platform). Namijenjena segmentima B i C, ova nova osnova za vozila upotpunjuje platformu EMP2 (Efficient Modular Platform).

Kao što joj već ime daje naslutiti, platforma CMP može se prilagoditi u pogledu dimenzija i motorizacija. Obuhvaća sve vrste pogona te će kupcima omogućiti odabir njihova preferiranog tipa pogonskog sklopa, bez obzira na to žele li termički (benzinski ili dizelski) ili električni motor.

Ekonomičnost je bila ključna riječ tijekom cjelokupne faze razvoja. Ova platforma pomaže ograničiti emisije CO2 novog Peugeot 208 zahvaljujući prije svega smanjenju mase i poboljšanoj aerodinamici.

Novi Peugeot 208 dolazi s cijelim nizom potentnih benzinskih i dizelskih motora usklađenih sa standardom EURO 6.d. Jedinstvena je ponuda u segmentu B ta što su PureTech 100 i 130 dostupni s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem EAT8.

Benzin, 1,2l 3-cilindarski motori: PureTech 75 S&S BVM5, PureTech 100 S&S BVM6 ili EAT8 , PureTech 130 S&S EAT8.
Dizel, 1,5l 4-cilindarski motor: BlueHDi 100 S&S BVM6.

PEUGEOT  STYP

Prepoznatljiva na prvi pogled, prednja strana domišljata je kombinacija vizualnog potpisa sličnog donjem dijelu novog Peugeot 508 i svjetlosnog potpisa s tri pandže u svjetlima Full LED (serija na GT line). Jedna se linija proteže prednjim odbojnikom koji u sredini ima masku s jednom rešetkom. Ta se maska savršeno uklapa te u sredini ima logotip lava marke Peugeot. Na prednjem dijelu poklopca motora stoji znak 208. Poput Peugeot 3008, 5008, 508, stražnji dio novog Peugeot 208 krasi crna letvica koja se proteže cijelom širinom vrata prtljažnika i povezuje svjetla u tri linije (koja se pale danju i noću). Dizajn je precizan, a linije zategnute. Stražnji difuzor dostupan je u lakiranoj crnoj izvedbi i, ovisno o motoru, može biti opremljen kromiranim ispušnim cijevima.

Uz standardne boje karoserije i krov boje Black Diamond, novi Peugeot 208 ima paletu boja koja savršeno odražava njegov živahan i vitalan duh, a to su metalizirana žuta boja Faro i troslojna plava boja Vertigo, te crvena boja Elixir s perla efektom.

Peugeot

Novi Peugeot 208 na hrvatskom tržištu je u prodaji od prosinca ove godine, kada će kupcima ovog modela u svim salonima Marke Peugeot biti omogućene probne vožnje. Nešto kasnije, u proljeće 2020. na tržište stiže i novi Peugeot e-208. Lansiran u listopadu ove godine u najvećim europskim zemljama, 15 % narudžbi se odnosi na ovaj model.