Kakav ulov, Ferrari F40 zasigurno je najposebniji automobil u Zagrebu

Kakav ulov, Ferrari F40 zasigurno je najposebniji automobil u Zagrebu

F40, legendarni model širom svijeta izaziva ogromnu pozornost, na aukcijama se ne pita za cijenu, a jedan takav nalazi se u Zagrebu. Nevjerojatno…

Kako opisati ovaj model? Pa, dovoljno je reći da ovaj automobil najbolje što je ikada izašlo iz radione Propetog konjića. Čuveni Ferrari F40 zapravo je bio zadnji koje je potpisao veliki Enzo Ferrari, a ujedno je obilježio i 40. rođendan marke iz Maranella.

F40 je tako u periodu od 1987. do 1992. stigao kao nasljednik 288 GTO, a proizveden je u svega 400 primjeraka. Kao glavni konkurent bio je označen famozni Porsche 959.

Talijani nisu ništa prepuštali slučaju, pa su za dizajn zadužili Pininfarinu. Dok je motorizacija odzvanjala u 2.9-litrenom V8 tonu od 478 KS pri 7.000 okretaja. Ubrzava do 100 km/h za 3,5 s, uz maksimalnu brzinu od 324 km/h.

Deklarirana cijena kada se pojavio bila je oko 400.000 dolara, a kruže da je bila puno, puno veća. Kako god, jedan takav primjerak je i u Zagrebu. Kako ovo samo dobro zvuči, još kada ga vidimo i čujemo negdje na ‘špici’…

Foto: Uživo sa hrvatskih prometnica

Erfolg LED žarulje
Kakav ulov, Ferrari F40 zasigurno je najposebniji automobil u Zagrebu

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.