Nova Toyota C-HR Plug-in hibrid predstavljena u Zagrebu, uz punjač do 68 km na struju

Nova Toyota C-HR Plug-in hibrid predstavljena u Zagrebu, uz punjač do 68 km na struju 25
Foto: Toyota Hrvatska

Upečatljiv dizajn nalik na coupé modele i sofisticirana kvaliteta izrade zajedno tvore „konceptni automobil za cestovnu primjenu”. Novi C-HR razvijen je u Europi sa fokusom na europske kupce.

 Jučer je u hotelu Zonar službeno predstavljen popularni Toyota crossover – Toyota C-HR. Ovaj događaj motiviran je dolaskom prvog C-HR PLUG-IN HIBRID modela na tržište.

Ulogu moderatora preuzeo je radijski voditelj Ivan Fedor koji je ispričao kratku priču o važnosti ovog modela.

Nova Toyota C-HR Plug-in hibrid predstavljena u Zagrebu, uz punjač do 68 km na struju 26
Ivan Fedor kao domaćin Toyota prezentacije (Foto: Toyota Hrvatska)

Toyota C-HR je automobil koji  za Toyotu ima vrlo odgovornu ulogu. U segmentu crossovera postavlja posve nove standarde dizajniranja. CHR je svojom prvom generacijom želio Toyotu odmaknuti od svakodnevnih, da ne kažemo dosadnih, vozila. Danas, kada predstavljamo 2. generaciju ovog uspješnog modela, možemo potvrditi da je u tome i uspio.

Već kada je predstavljena prva generacija, govorilo se o tome da je serijsko vozilo vrlo blizu konceptnom modelu, što je u praksi rijetko slučaj. Zašto? Jer uloga konceptnih vozila je privlačenje pozornosti i sve je podređeno dizajnu. No, serijski model mora uzeti u obzir nekoliko više faktora kao što su učinkovitost, upotrebljivost i na kraju krajeva i cijene. Zato je razvojna tema za novi C-HR je bila ‘Učiniti konceptni automobil, automobilom za cestu’

Novi C-HR razvijen je u Europi sa fokusom na europske kupce. Zašto je to važno – jer znamo da su europski vozači najzahtjevniji u svim područjima. Od automobila najviše očekuju u pogledu dinamike vožnje, potrošnje, ekologije, sigurnosti i sl. Sigurni smo da će novi C-HR u svim ovim i mnogim drugim područjima oduševiti i vas.

A već nam je pokazao da zaista oduševljava. Svojim dolaskom na tržište Prometni stručnjaci su ga okrunili titulom Hrvatskog Automobila 2024. godine.

Nova Toyota C-HR Plug-in hibrid predstavljena u Zagrebu, uz punjač do 68 km na struju 27
Foto: Toyota Hrvatska

U novom C-HR-u nema ničeg tradicionalnog što se najviše vidi u njegovom futurističkom dizajnu.

Prednji dio automobila podsjeća na morskog pasa čekićara. Isklesani blatobrani stvaraju voluminozni efekt i automobil vizualno čine širim, poput tigra koji čuči i sprema se skočiti naprijed. Karakteristična linija C-HR-a još je odvažnija i izražajnija u novoj generaciji, teče kroz cijeli profil – od prednjeg do stražnjeg dijela. A Toyota po prvi puta predstavlja kvake koje se nalaze u potpunosti u ravnini sa karoserijom. Stražnja LED svjetla koja osvjetljavaju ime modela, dolaze u svim razinama opreme. Model se nudi u dvobojnoj varijanti i uz panoramski stakleni krov.

Unutrašnjost C-HR-a odiše premium osjećajem čemu dodatno pridonosi i osvjetljenje u čak 64 boje. Boje se mijenjaju svakog sata i povezane su sa različitom dinamikom unutar i izvan automobila. Osim ovoga, C-HR se smatra ekološkim predvodnikom u liniji Toyote jer je u njegovom nastajanju udvostručena upotreba recikliranih materijala.

Ako postoji jedna riječ za opisivanje novih C-HR performansi, to bi bilo VIŠE. Kupac dobiva upravo ono što želi: VIŠE izbora pogonskih sklopova, VIŠE snage u svim segmentima i istinsko električne vožnje. Postoji jasno pozicioniranje i priča za svaki pogonski sklop.

1.8 hibrid je CO2 Hibrid prvak i odlična ulazna točka za C-HR.

2.0 hibrid nudi izvrsnu ravnotežu performansi i CO2, za one kupce koji žele više uzbuđenja u vožnji od svog hibrida.

2.0 hibrid s AWD-i dodaje pravo AWD samopouzdanje i sigurnost ovom izvanrednom pogonskom sklopu.

A moćni 2.0 plug-in hibrid, neprikosnoveni je prvak u performansama, postižući vrhunske performanse ubrzanja za gradske manevre i manevre na autocestama, zajedno s vodećom učinkovitošću u klasi.

Nova Toyota C-HR Plug-in hibrid predstavljena u Zagrebu, uz punjač do 68 km na struju 28
Foto: Toyota Hrvatska

Kratko predstavljanje je završio i direktor Toyota Croatie, Gregor Mauko koji je pozvao zainteresirane da posjete Toyota salone i testiraju automobil iz prve ruke.