Audi RSQ8-R by ABT nova je poslastica za 125 najsretnijih kupaca, 740 KS i brutalan zvuk veselit će mnoge

abt audi rsq r

ABT će iduće godine slaviti 125. godina postojanja, a tome u čast je odlučio nagraditi 125 najsretnijih kupaca s modelom RSQ8-R…

Premda je serijski Audi RSQ8 itekako sposoban, ABT je početkom ove godine, prije koronakrize, predstavio inačicu sa svojim potpisom nazvanu RSQ8-R. Standardno, ovaj div iz Ingolstadta uz pomoć 4.0 biturbo benzinskog V8 motora ispucava 600 KS i 800 Nm okretnog momenta.

abt audi rsq r
(foto: ABT)

No, to ABT ne smatra kako je dovoljno, a tu na ‘scenu’ stiže RSQ8-R koji sa već podignutih 700 KS i 880 Nm sad diše s ukupno 740 KS i 920 Nm. Zahvaljujući novoj ECU jedinici, ali i intercooleru, tuner je uspio izvući ove magične brojke kojih se ne bi posramio ni neki hiperautomobil.

abt audi rsq r
(foto: ABT)

Maksimalna brzina je podignuta na visokih 315 km/h, a novi ispušni sustav sa četiri ispušne cijevi broji 102 mm , što će itekako veseliti sve one koji žele čuti riku biturbo V8 motora.

abt audi rsq r
(foto: ABT)

Svojevrsni aero-paket sa karbonskih umecima te velikim 23-inčnim ABT High Performance HR kotačima dodatno doprinosi cjelokupnom izgledu vozila, dok su u interijeru svoje mjesto pronašli novi volan te poneki karbonski detalji. Valja naglasiti kako će ukupno biti proizvedeno svega 125 primjeraka ovog SUV jurišnika. Cijena još nije poznata, no vjerujemo kako neće biti mala…